Cultureel kijkplezier op de Pleinmarkt

Zaterdag 10 juni 2017

Door Gerard Oltmans

Een geslaagd cultureel festijn, dat kun je nu al zeggen over de Culturele Pleinmarkt in en voor Orpheus.  Alhoewel we nog een dag moeten gaan spreekt de organisatie al van een groot succes. Eerlijk gezegd zat ook alles mee, heerlijk weer en veel leuke dingen te zien en te horen. Het was “kijken naar” voor de kramen en de podia maar ook achter de kramen. Wat er aan paradijsvogels voorbij kwam schuiven maakte voor de kijkers, dat de dag voorbij vloog. Sommigen op weg naar een optreden, anderen zoals ze leefden. In de zon gaan zitten en kijken en luisteren was deze dag het beste wat je kon doen.
Wat ook opviel was het plezier en de ongedwongenheid. Vaders en moeders apetrots op het optreden van hun kroost. Lachende mensen, meezingend en meedansend. Van pleinvrees was vandaag geen sprake!
Veel ouders met jonge kinderen, prachtig. Laat ze maar kijken laat ze snuffelen aan muziek, toneel en allerlei kunst(ige) uitingen.  Want beleven is altijd een verrijking….Ook al wilden ze soms wel naar huis, “ik ben klaar kijken, dus nuhuuu graag”
Morgen nog in de zalen van Orpheus, van 11.00 tot ca 15.00 allerlei meer klassiek getinte optredens om het weekend te vervolmaken.

Cultureel plein festijn nu nog op 11 juni

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?