Help de bevolking van Oekraïne

Cultuur in Apeldoorn of Apeldoorns cultuurtje

Maandag 13 juni 2016

Door Gerard Oltmans

Afgelopen weekend was er weer de Culturele Pleinmarkt in Apeldoorn. Cultuur beoefenend Apeldoorn had zich in en rond Orpheus verzameld. Wat mij weer bijgebleven is, is weer het plezier dat mensen beleven aan de diverse kunstuitingen. Natuurlijk is er een enorm verschil tussen de beginners en de meer gevorderden. Maar het plezier is blijkbaar hetzelfde… geen chagrijnig hoofd gezien. Ook het publiek was ‘aangepast’ aan de dag, zaterdag meer ouders met kinderen en op zondag wat meer senioren die kwamen genieten.

Nu zijn koren niet mijn kennisgebied, maar als de ‘koor-vertegenwoordiging’ op deze dagen maatgevend is….. zingt een groot deel van Apeldoorn ergens in een koor. Het was ook het moment van zieltjes winnen voor de koren, dansgroepen en organisaties. Er blijkt overigens vooral vraag naar mannen begreep ik, maar dat bleef een bestaand probleem, ook aan het einde van de dag.

Naast de mooie dansen en koren hoorde ik een jongedame zingen ; Celine Jansen (met Wouter van Wijhe aan piano). Zo’n stem waarvan je later zegt, die heb ik gehoord toen ze jong was… toen al mooi!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?