Help de bevolking van Oekraïne

Dag 2 uit het Drakenboot Dossier

Zondag 29 juni 2014

Door Karin van der Wekke

Angela Stouten

Met de ogen nog half dicht van de avond er voor druppelt bedrijvig Apeldoorn zaterdag het festivalterrein binnen. Er moet vandaag gepresteerd worden. Wat dit in de praktijk betekent? Vanaf elf uur aan het bier. Er is dit jaar weer fors uitgepakt op het gebied van entertainment dus de kinderen kunnen worden gedumpt, tijd voor ontspanning.

Wedstrijd
Naast al deze belangrijke randvoorwaarden is Drakenboot natuurlijk ook gewoon een wedstrijd, dus er moet geroeid worden. En dat is een behoorlijk serieuze aangelegenheid. Want bij winst kan je als onderneming een jaar lang opscheppen over deze prestigieuze titel. Tijdens de bedrijvencompetitie op zaterdag wordt er gestreden in 2 categorieën. De Bedrijven Open en de Bedrijven Mix. In de Open klasse hadden the Webmen al aangekondigd te gaan winnen, en zij wisten deze bravoure volledig waar te maken door team Stedendriehoek en Bulthaup/The Box achter zich te laten. In de Mix Klasse werd de strijd beslecht in het voordeel van Leerplein 055. Dialyse Centrum en team de Borrelnood werden respectievelijk 2e en 3e.


Na een sportieve dag moet er uiteraard goed gehydrateerd worden. Ook is het na zo’n bovenmenselijke krachtsinspanning belangrijk om de spieren goed los te schudden. Uitstekende keuze dus van de organisatie om voor het 2e jaar op rij The Memphis Maniacs vast te leggen. Ze zien er uit als de psychopathische broertjes van The Village People en ze spelen mashups van bekende nummers waarvan je in de verste verte nooit zou geloven dat het samengaat. Maar dat doet het dus wel. Als je hier niet op danst ben je doof, blind of comateus. Helaas had de regen ook een groot deel van het publiek van het terrein af gespoeld en dus had de band minder publiek dan het verdient.

Oh, en dan was er nog 90’s NOW. Ooit een niet te missen avond in Gigant. Tegenwoordig een volledig uitgemolken concept. Niet zo gek dus dat er maar weinig mensen zin hebben om actief mee te doen. Advies aan de organisatie, volgend jaar een Disco Party!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?