Dag van het Huren

Dinsdag 8 september 2015

Door Redactie

Op zaterdag 12 september a.s. vindt voor het eerst in Nederland de Dag van het Huren plaats. Op die dag laten meer dan tachtig woningcorporaties in Nederland zien waar ze dagelijks mee bezig zijn om mensen goed te kunnen laten wonen. De Goede Woning, Ons Huis en de Woonmensen hebben de handen ineengeslagen door samen iets te organiseren op verschillende locaties in Apeldoorn.

Al meer dan 150 jaar zorgen woningcorporaties ervoor dat mensen goed kunnen wonen. De Apeldoornse corporaties willen tijdens de Dag van het Huren graag laten zien dat een woningcorporatie meer doet dan het verhuren, onderhouden en bouwen van woningen. Bijvoorbeeld het creëren van prettige buurten waarbij ontmoeting centraal staat. De corporaties hebben vijf locaties opgesteld voor informatie en/of activiteiten. Wie bij alle vijf locaties een stempel heeft gehaald, kan rekenen op een gratis ijsje bij IJssalon van Swoll.

Ons Huis stelt De Schatkamer van Zuid open. Bij dit nieuwbouwproject kunt u een woning bekijken en informatie krijgen over de nieuwbouw. Ook bij het multifunctionele gebouw De Graanhof gaan de deuren open. Hier is het wijkontmoetingspunt De Heeze gevestigd, waar u terecht kunt voor activiteiten, ontmoeting, informatie en ondersteuning.

De Goede Woning haakt aan op Open Monumentendag (ook op 12 september) met diverse activiteiten op het Ibisplein. In het kader van het 100 jarige jubileum van deze wooncorporatie, kunt u vanaf het nieuwste monument van De Goede Woning een bustour (met uitleg) volgen langs diverse monumenten. Ook is er een kleine tentoonstelling op de locatie en geeft de stadsdichter een leuke workshop.

De Woonmensen zorgt samen met vrijwilligers en zorgpartijen dat het bruist bij +Punt Orden met diverse activiteiten voor jong en oud. Bij het buurtrestaurant De Groene Hoven in Kerschoten zorgt SU International voor een heerlijke lunch voor slechts 3 euro.

Het programma op 12 september is van 11.00 tot15.00 uur. Meer informatie over het programma tijdens de Dag van het Huren is te lezen op de website van de woningcorporaties.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!