Danny Vera

Dinsdag 18 februari 2014

Door SignbyAns

Henk Schrier

Regelmatig komt de kalender, met alle aankomende concerten, van Gigant voorbij. Als vrijwilliger van Apeldoorn Direct vind ik dat ik minimaal één concert per maand moet invullen, maar al die namen van de bands zeggen me tegenwoordig niet meer zoveel. Tja, dan google ik naar afbeeldingen van de band en kijk of ik het interessante gezichten vind om te fotografen.

Zo ook Danny Vera… wat een heerlijke verrassing! Met het uiterlijk van mijn helden van de Stray Cats kon mijn avond niet meer stuk! Collega Henk zorgde voor de foto’s en het was deze keer mijn beurt om te bloggen.

Bij binnenkomst in de zaal, geweldige schemerlampen en kroonluchters. Als er nog gerookt mocht worden zouden er op de tafels met kleedjes van die asbakken met draaischijven staan.  Je weet wel, die druk dingen en dan vliegt je peuk in het bakje. Geweldig! Heeft iemand toevallig nog z’n ding op poot?

Het voorprogramma werd verzorgd door een band uit Apeldoorn. Eigenlijk schaam ik mij wel dat ik ze niet kende.
Junebug, Tynke heeft een soortgelijk stemgeluid als Stevie Ann. De grote verscheidenheid aan instrumenten die iedereen kan bespelen, wauw. De sfeer zit er goed in. Zeker een band die wat mij betreft vaker in ons uitgaansleven mag opduiken. Het staat garant voor een mooie middag/avond!

En dan natuurlijk Danny Vera. Voordat ze het podium betreden wordt het publiek opgewarmd met de nummers van de Stray Cats. Chris Isaak… nostalgie heerlijk. Dan komt de band het podium op. Wauw het spat eraf! De sfeer in het publiek is geweldig. Het contact tussen de band en het publiek is super. Het refrein van Bye Bye Eddie wordt luid meegezongen. Danny hoopt dat zijn vriend Eddie het boven op zijn wolk hoort, en zegt: “jeetje Danny je hebt het weer geflikt! Een volle zaal enthousiast liefhebbers van jouw muziek in Apeldoorn!”

Bij het voorstel rondje van de bandleden komen nog korte stukje uit nummers van Prince, Golden Earring en Chopin voorbij. Aan het eind speelt Danny nog een paar nummers middenin het publiek. Iedereen geniet zichtbaar van deze band. Een geweldige avond!

Als ik de volgende morgen aan de ontbijttafel aan mijn zoon vertel dat ik gisteren bij de huisband van voetbal international ben geweest, baalt hij! Hij had graag meegewild!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!