Dansshow in Grote Kerk groot succes

Zaterdag 17 december 2016

Door Peter Vroon

Trouwe kerkgangers moeten zich even in de ogen hebben gewreven. Zat hun godshuis iedere zondag maar zo vol. In deze tijden van ontkerkelijking ( de traditionele kerken verkeren in zwaar weer) zit dat er echter niet. Ook niet voor de Grote Kerk die gisteren (vrijdag 16 december) voor het eerst het decor vormde van een kerstshow vol streetdance. En dat betekende twee keer een aangenaam gevulde kerk met enthousiaste dansers én toeschouwers.

Een gouden greep dus van Tim Koldenhof Producties in het algemeen en van Joji Na, die leiding geeft aan de theaterschool van het bedrijf, in het bijzonder. Onder het motto ’komt en geniet allen tezamen’  zetten eerst de allerjongsten van de school in hun eigen voorstelling en later op de avond het tienertalent hun beste beentje voor. Gesteund door vakdocenten als  Lianne ten Napel , Patrick van de Gurp en Mieke van der Gaag, die voor spetterende choreografieën hadden getekend met ruim aandacht voor  urban, klassiek, pop, hiphop en tap.

Joji Na kon na afloop zijn geluk niet op. ,,De publieke belangstelling was boven verwachting.  Er waren naast kerkgangers ook mensen die nog nooit in de Grote Kerk waren geweest. Ik kreeg van beide groepen zeer positieve reacties. Een dergelijke evenement is wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar.’’

Nog meer foto’s: Oypo.nl/petervroon.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Dans

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!