Dark Matter presents: Swallow The Sun , Wolfheart en Adimiron in de Gigant

Woensdag 2 december 2015

Door Ernst van Rossum

Afgelopen zondagavond was het weer Metal time in de Gigant.Onder de naam Dark Matter waren er weer drie bands te zien en te beluisteren.

Adimiron
Dit was de eerste band die het podium betrad en hun tonen lieten neerdalen op het publiek.
Deze Italiaanse Metal band bestaat uit de Leden: Guitars Alessandro Castelli, Guitars Federico Maragoni, Drums Maurizio Villeato, BassGuitars Andrea Spinelli en Vocals Thomas Aurizzi.
Ze spelen een mix van experimental en prog Metal.Qua muziek ligt allemaal lekker in het gehoor , alleen de grunts en zang van de vocalist overtuigt niet , evenals de performance op het podium van hem.
Maar toch krijgen ze redelijk de zaal mee. Het publiek bestaat deze avond uit jongere en oudere jongeren met hier en daar een grijs haartje, zeker al met al wel 150 man schat ik zo.
Toch een redelijke opkomst voor vanavond ook al hoop je altijd op meer en dat verdiend deze avond wel, meer publiek.

Wolfheart
Deze band liet mijn bloed sneller stromen, wat een power en performance op het podium, Deze Finse band die WinterMetal speelt, maar dan wel lekker hard en strak bestaat uit Tuomas Saukkonen Guitars en Vocals,
Mika Lammassaari Lead guitar, Joonas Kauppinen Drums en Lauri Silvonen Bass en backing vocals. Wat een heerlijke band om naar te kijken en te luisteren. Helaas qua licht en veel rook van de machine weinig indrukwekkende foto’s kunnen maken volgende keer beter.
Publiek was enthousiast en daar gaat het om en die vermaakten zich prima bij deze band.Het was voor mij de eerste keer dat ik deze band live zag optreden en muziek van ze hoorden, was echt wel lekker.

Swallow the Sun
Laatste band en tevens headliner van de avond, ook deze band is afkomstig uit Finland en heeft al rijkelijk hun sporen verdiend met hum mix van Doom-Death Metal.
Geen populair genre maar toch lekker om zo af en toe te beluisteren, het heeft soms wel iets weg van My Dying Bride,
Deze rond de millennium door Juha Raivio en Pasi Pasanen opgerichte band bestaat nu uit Mikko Kotamäki vocals, Juha Raivio guitars, Markus Jämsen guitars, Aleksi Munter keyboards, Matti Honkonen bass en Juuso Raatikainen drums.
Doom is niet echt mijn ding maar vond dit wel lekker, je moet er ook voor in de stemming zijn, en vaak ben ik dat niet maar vanavond had ik dus vette Doom zin.
De Gigant was heerlijk gevuld met soms heel depressieve Doom waar je van weg droomde om net voor dat de trein passeert een stapje terug doet op het perron, heerlijk.
Muzikaal zit het wel snor met deze band, boeiend om naar te luisteren, maar voor deze gelegenheid Doomer was 23:00 een mooie tijd om huiswaarts te keren terwijl Swallow the Sun nog toegift speelde tot 23:20.
Moet Koen en Raymond een pluim geven voor hun goed adviezen qua bands die zij voorstellen aan de programmeur van de Gigant, tot nu toe geen floppers, maar een gevarieerd aanbod van leuke bands die eigenlijk nog wel een beetje meer publiek verdienen.
Al met al weer een top Dark Matter avondje , kijk al uit naar de volgende Dark Matter deze is op zaterdag 19 maart 2016 om 19:30 met Nargaroth, Noctem, Conceived By Hate, Faanefjell @ PopPodium Gigant, Apeldoorn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!