Dat kan toch anders?

Woensdag 7 december 2011

Door Ingeborg

Oudejaarsavond komt er weer aan. Nog een aantal weken en dan is het zover. De man op die knol is gelukkig vertrokken en op naar de kerst dan maar. Een paar dagen erna jassen we oudejaarsavond er nog even doorheen. Daarna kunnen we eindelijk weer door naar de orde van de dag. Zoals je merkt, ik ben niet zo van de decembermaand. Met mij trouwens vele anderen, hoor ik. Als je er maar eerlijk over bent. Maar goed, daar wilde ik het niet over hebben.

Een ‘klein’ ergenisje, rond oudejaarsavond, die ik bij mezelf en anderen, ieder jaar weer bespeur, dat je altijd kaarten moet kopen om ergens heen te kunnen. Je mag met deze kaart de kroeg in waar jij je kaart voor gekocht hebt. En vaak is dit incl. een aantal drankjes (die je natuurlijk zelf al betaald hebt). Sommige kroegen hebben nog een speciaal drankje voor je of hapjes. Gevolg is dat je in een zeer drukke kroeg staat, hutjemutje, bloedheet en je de weg naar de bar vaak niet kan vinden om überhaupt een drankje te halen.

En als je na een uur denkt; ‘ik heb het wel gezien hier, ga eens een deurtje verder kijken’, dan kan dat dus niet, want daar heb je geen kaart voor gekocht. Je zit dus ‘vast’ om de hele nacht in die kroeg te blijven. Uiteraard koop je geen 4 kaarten. Zeker niet in deze dure tijden. Met als gevolg dat velen met een groep vrienden thuis een lekker feestje bouwen. Dit is goedkoper, minder zweten en misschien ook nog wel gezelliger!

Kan er nu niets anders verzonnen worden, met alle kroegbazen bij elkaar, dat je lekker kan hoppen van de ene kroeg naar de ander? Daar moet toch wat op te verzinnen zijn denk ik dan?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!