“De Kanaalconcerten zouden voor meer mensen aantrekkelijk en toegankelijk moeten worden”

Vrijdag 7 augustus 2015

Door Wilco Westrik

© Gelrecollectief Fotografen

“De Kanaalconcerten zouden voor meer mensen aantrekkelijk en toegankelijk moeten worden.” Zo geeft Marc Ankersmid onlangs aan in een persoonlijk gesprek welk ik met hem had over de aanstaande Kanaalconcerten. Marc is één van de medeorganisatoren van de Stichting Welgelegen Kanaalconcerten. Mijn Insteek van ons gezamenlijk gesprek was meer te weten te komen over de opzet van de huidige “ De Kanaalconcerten “ en natuurlijk de toekomstplannen die er bij elke organisatie toch moet leven.

Eenmaal aangekomen op het Schumanpark loop ik het bedrijf Emotion binnen. Ik kijk om mij heen en word geprikkeld door de werkomgeving waarin medewerkers van dit communicatiebedrijf hun dagelijkse werkzaamheden mogen verrichten. Gaandeweg op zoek naar Marc springt hout en kleuren mij in het voorbij gaan het meest in het oog. Een kleurrijke en inspirerende werkomgeving zo leek mij. Wij kennen elkaar niet en stellen ons aan elkaar voor.

De Kanaalconcerten, dit jaar alweer voor de 10e keer op rij georganiseerd en wel vinden plaats op 28 en 29 augustus. De organisatie knalt dit jaar met optredens van twee grootste artiesten behoorlijk uit de ban. Niet minder dan Frank Boeijen en Ellen ten Damme zullen acte de présence geven. Dit alles in combinatie met de Koninklijke Luchtmacht kapel.

Hiermee schotelt de organisatie ons als Apeldoorners een tweetal topavonden voor. Waarom dan toch niet een derde avond met een klapper als Blöf of Ilse de Lange of anderszins grote artiesten zo legde ik Marc voor. De faciliteiten hiervoor zijn immers al aanwezig dus maar een kleine stap, toch? Marc geeft aan dat ook de organisatie hierover heeft nagedacht en dit graag in de nabije toekomst best zou willen. Nu echter moeten zij zien te dealen met het huidige budget en is deze nog ontoereikend om die klapper nu al binnen te halen.

Ik vroeg Marc verder waar de organisatie van de Kanaalconcerten over 5 jaar zou moeten staan: “vooralsnog is het voor de organisatie van belang dat het steeds meer een feestje gaat worden voor iedereen.“ Het was in het begin meer een besloten ondernemersfeest geweest zo geeft Marc aan. Een tent die alleen toegang bood voor ondernemers die vooraf betaald hadden en dus geen open karakter kende. Juist om dit besloten karakter te doorbreken en er geen elite feest van te maken wil de organisatie met hun huidige insteek en opzet toegankelijker zijn dan voorheen. Juist doordat er nu ook steeds meer voor jong en oud plezier te beleven zal zijn hoopt de organisatie ook een breder publiek te trekken.

Dit jaar zal voor het eerst ook meer aandacht zijn voor de inwendige mens in de vorm van een heus “preuvement”. Hapjes en drankjes die klaargemaakt gaan worden door lokale ondernemers. Zelf, zo gaf ik Marc aan vond ik de huurprijzen van 1500 euro voor de sloepjes nog wat aan de hoge kant en blaas ik zelf wellicht mijn rubberbootje maar eens op. Ik hoop dat de zon zijn kruid met al deze huidige mooie dagen nog niet heeft verschoten want eerlijkheidshalve heb ik wel zin aan een tiende versie van de Kanaalconcerten!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!