Koning Willem-Alexander komt naar Apeldoorn

Maandag 20 maart 2023

Door Redactie

Hoog bezoek in Apeldoorn volgende maand. Niemand minder dan Koning Willem-Alexander is aanwezig tijdens de heropening van Paleis Het Loo op vrijdagavond 21 april.

Ondergrondse uitbreiding

Het Paleis dateert uit de 17e eeuw en onderging de afgelopen vijf jaar een verbouwing en vernieuwing. Een groot deel van het gerenoveerde museum opende april vorig jaar voor publiek. Tijdens de opening zal de ondergrondse uitbreiding van 5000m2 worden onthuld. Deze uitbreiding, ontworpen door KAAN Architecten, ligt onder het voorplein (de bassecour) van het paleis en huisvest de vaste tentoonstelling ‘De Oranjes’, over de geschiedenis van het Nederlandse koningshuis en de rol binnen Nederland en daarbuiten. Daarnaast zijn er diverse grote ruimtes voor tijdelijke tentoonstellingen, met als eerste tentoonstelling ‘Meesterwerk’.

Bezoek van Koning Willem-Alexander

Tijdens zijn bezoek aan Paleis Het Loo krijgt de Koning uitleg over de renovatie- en uitbreidingswerkzaamheden. Ook bezoekt hij de tentoonstellingen ‘De Oranjes’ en ‘Meesterwerk’. Daaropvolgend spreekt Koning Willem-Alexander met medewerkers van het museum en mensen die betrokken zijn bij de bouw en inrichting van Paleis Het Loo. Ten slotte vindt de opening van Paleis Het Loo plaats op het voorplein.

De heropening

Op 27 maart sluit het paleis tijdelijk haar deuren voor bezoekers. Op vrijdagavond 21 april is er een feestelijke opening voor genodigden in aanwezigheid van Zijne Majesteit de Koning en vanaf 22 april is Paleis Het Loo weer toegankelijk voor publiek. Meer informatie vind je op de website en socials van Paleis Het Loo.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!