De Muur van Larry Jansen

Maandag 23 maart 2015

Door Ben Eggermont

peter Vroon

Als winnaar van de graffiti battle van het Mural Street Art Festival van 19 september 2014, mocht Larry Jansen deelnemen aan het concept De Muur, onderdeel van Podium & Filmtheater Gigant, waarmee Gigant een platform biedt aan de beeldende kunst.

Na een week hard werken werd gisteren 22 maart om kwart over drie De Muur van Larry onthuld door Sandra Peters, zij roemde zijn werkkracht en inzet voor het project en toonde zich blij verrast met het eindresultaat, dat in de loop van de week zijn definitieve vorm kreeg.

Larry Jansen is geboren en getogen in Apeldoorn, hij kreeg zijn opleiding aan de ArtEZ academie in Zwolle, waar hij in 2009  is afgestudeerd. Graffiti is één van zijn passies zoals onder andere blijkt uit zijn deelname aan de battle georganiseerd door NewArts * in Apeldoorn en aan zijn werk op de muur van de Bazar Koffieshop aan de Marktstraat in Apeldoorn. Inspiratie en basis voor zijn werk ontleend hij vaak aan foto´s en de meer alledaagse zaken uit zijn omgeving. Voor De Muur heeft hij gekozen voor een game control, die hij tot buitensporige proporties heeft op geblazen en in gestileerde vorm heeft uitgewerkt.

Op een vraag uit het aanwezige publiek ‘Waarom hij dit onderwerp had gekozen?’, kwam het laconieke antwoord ‘Waarom niet’, aangevend dat het aan de toeschouwer is om het werk te duiden en er betekenis aan te geven, waarbij de overwegingen van de kunstenaar zelf niet maatgevend zijn.

Kortom De Muur van Larry Jansen is een krachtig beeld dat vraagt om bekeken te worden, ga er even rustig voor zitten en laat je gedachten vrijelijk gaan om voor jezelf te bepalen welke associaties dit beeld bij je oproept.

Nog te zien in het Gigant Café tot begin mei 2015.

 

P.S. * NewArts Apeldoorn, onderdeel van Markant, is een kweekvijver voor Apeldoorns talent op meerdere kunstdisciplines, zie ook http://newartsapeldoorn.nl/

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!