De Soos-Reünie is weer precies wat het is

Zondag 19 november 2017

Door Gerard Oltmans

Ontmoeten, herkennen, luisteren, een biertje en dansen. Zo gaat het al jaren tijdens de Soos Reünie. Ook gisteren, zaterdag 18 november, verzamelden de oude rockers zich weer op het Zwitsalterrein. Sex, drugs en Rock&Roll heeft zich vertaald in lekker relaxed hangen in een hoekje, zittend op een stoel of dansend op de muziek. En alles vastleggen natuurlijk, daarmee hou je herinneringen levendig.

De bindende factor is genieten van oude rockers en bekende songs. Dus meezingen mag en kan, want de band speelt hard genoeg. De sfeer wordt vooral gemaakt omdat men elkaar kent, gezamenlijk ouder geworden dus geen verbaasde uitroepen zoals: ,,Wat zie jij er (nog) goed uit.” Dat hadden ze vorig jaar al geconstateerd. Even kort memoreren wie er niet meer is en dan naar de bands. Naar de herkenbare sound van de bands, maar niet meer in de originele bezetting, daar heeft de tand des tijds ook toegeslagen.

Om de playlist te lezen hebben ze nu een leesbril nodig, maar niet om te spelen; dat doen ze op gevoel en ervaring. Dat een paar bandleden de soepelheid en zuiverheid missen van vroeger; who cares. Het is een feestje…. Tot volgend jaar!

Soos-Reünie 2017:  18 november Zwitsalterrein

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!