Dé top 5 wijnen voor Apeldoorn die naar meer smaken dan dat ze kosten!

Vrijdag 22 augustus 2014

Door Vintake

©Vintake

Apeldoorn Direct presenteert in samenwerking met Vintake de Wijnbuzzz. In de Wijnbuzzz laten we de top 5 van wijnen zien die geschikt zijn om aan je schoonmoeder te geven of te drinken tijdens een Date. Daarnaast tonen we wijnen die geschikt zijn tijdens kerst of een regenachtige dag. Elke maand een ander thema. We beginnen deze maand met welke wijn het meest geschikt is voor de Apeldoornse ‘small spender’. Volgende week volgt de ‘big Spender’

Vintake

Er wordt ons bijna dagelijks gevraagd wat wij, als Apeldoornse wijnadviseur, de lekkerste wijnen vinden om zelf te drinken. Ook wij zijn van die kritische Apeldoorners die niet graag teveel betalen voor ons glaasje druivennat. Daarom hebben wij ons suf geslurpt van J.P. Chenet tot Château Petrus, om dé wijnen te vinden die naar meer smaken dan ze kosten. In deze Vintake’s Wijnbuzzz selecteerden wij speciaal voor de Apeldoorner een top 5 “prijs/kwaliteit overstijgende wijnen” in de categorie ‘small spender’

Categorie Small Spender

5. Podere 414 Morrelino di Scansano 2012 / Maremma /Toscane / ROOD / BIO (€13,95)
Klassieke Toscaanse wijn uit het prachtige dorpje Scansano. Een serieuze “eet-wijn” gemaakt met voornamelijk Sangiovese. Podere 414 doet geen concessies, de Morrelino is de enige rode wijn die ze maken en alleen het beste fruit is goed genoeg! Intens puur en rijk, nu al op dronk,maar kan prachtig doorrijpen in de kelder.

4. Grüner Veltliner “Rieden Selection”, Kaiserhofkellerei 2013 / Kremstal / Oostenrijk / WIT / BIO (€ 7,95)
Typische Grüner Veltliner, fris, droog, verfijnd en met dat mooie pepertje in de afdronk. Alleen de beste druiven van Niederösterreich worden voor deze wijn geselecteerd. Echt een type“huiswijn” voor een sterrenzaak!

3. Mullineux Kloof Street White 2012 / Swartland / Zuid-Afrika / WIT / BIO (€12,60)
Kloof Street is de tweede lijn van Chris Mullineux en zijn vrouw. Twee gepassioneerde wijnmakers met een uitgesproken liefde voor “hun” Swartland. Vergelijkbaar met het zuiden van Frankrijk is dit de perfecte ondergrond voor Zuid-Franse druivensoorten als Viognier en Clairette, voeg hier Zuid-Afrika’s geadopteerde druivenras Chenin Blanc aan toe en er ontstaat magie in het glas!

2. Telmo Rodriguez “Basa” Verdejo 2013 / Rueda / Spanje / WIT (€8,60)
Telmo Rodriguez is tegenwoordig een grote naam in Spanje, hij maakt wijnen in de beste delen van Ribera del Duero, Rioja, Rueda, Toro en Málaga. Hij is zeer grondig in het selecteren van wijngaarden en dat vertaald zich in uitzonderlijke kwaliteit. De Basa Verdejo is een echte dorstlesser met krokant fruit, iets exotisch, fijne zuren en bovenal een uitzonderlijk balans!

1. Zuccardi Malbec “Serie A” 2011 / Mendoza / Argentinië / ROOD / BIO (€10,95)
Zuccardi is een vernieuwend wijnhuis in Argentinië. Er wordt biologisch gewerkt in de wijngaarden en de focus ligt, in vergelijking met andere grote Argentijnse wijnhuizen, niet op de kwantiteit. De A-serie is een prachtige toegankelijke Malbec. Zacht kruidig, jammy en vol in het fruit met zachte tannines!

Wil je meer weten over deze of andere wijnen? Of heb je interesse om deze wijnen te bestellen? Bekijk dan onze website Vintake.nl om contact op te nemen!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?