De Wandelaar

Dinsdag 1 november 2011

Door Tamara Cheizoo-Buis

Tamara Buis

De Wandelaar. U kent ‘m wel. Gekleed in multifunctionele afritsbroek, ademend t-shirt gaat hij, al dan niet gewapend met rugzak en gevaarlijk ogende stokken door het leven. Zo ook vandaag. Met bussen tegelijk arriveert de Wandelaar met vele soortgenoten bij mij in de straat. Een, op het oog rustige, woonwijk verandert in een mierenhoop van afritsbroeken en gevaarlijke stokken. Sommige soortgenoten trotseren de bus en komen met hun eigen bolides die zij, bij voorkeur, zo schots en scheef mogelijk in mijn straat parkeren.

De mierenhoop concentreert zich rondom een gymzaal waar normaliter gymnastiek en volleybal gegeven wordt. Maar niet dit weekend! Dit weekend is de gymzaal het hoofdkwartier van de Wandelaar en zijn soortgenoten.

Na aanmelden en de veters nog eens extra goed gestrikt te hebben, trekt de Wandelaar ten strijde. Gewapend met zijn stokken verovert hij die dag met zijn soortgenoten ieder stukje bos in en rondom het doorgaans rustige Ugchelen. Missie van vandaag: verover het Leesten en rust niet voordat deze missie geslaagd is!

Zo gezegd, zo gedaan. Nadat het oorlogspad is afgelegd, de meegebrachte boterhammen en pakjes Wicky zijn verorberd (ja, strijd maakt hongerig) keert hij terug naar het Hoofdkwartier waar hij beloond wordt voor zijn inzet: hij mag huiswaarts, waar zijn gezin hoopvol op hem wacht. Dezelfde bussen staan klaar voor vertrek en worden volgeladen met Wandelaars. Maar niet getreurd, de Wandelaar komt terug. Snel, heel snel…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!