Help de bevolking van Oekraïne

De week van Apeldoorn

Vrijdag 17 februari 2012

Door Caithlynn Hoop

In Apeldoorn gebeurt er altijd wel wat. Je moet het soms alleen maar net even weten. Apeldoorn Direct kijkt daarom voor het weekend altijd even vooruit om te zien wat er te doen is voor jong en oud. Voor diegene die het nieuws deze week heeft moeten missen, blikken we vanaf nu ook elke vrijdag even terug op de week, zoals die was in Apeldoorn. Samengesteld door de jongerenredactie van Apeldoorn Direct volgt hier een overzicht:

 

ZATERDAG:

Mishandeling horecaportier
Een horecaportier is in de nacht van zaterdag op zondag mishandeld. Hij heeft een hoofdwond overgehouden. Een 20-jarige Apeldoorner is aangehouden op verdenking van dit misdrijf.

ZONDAG:

Het probleem van het verloren fietskaartje
De gemeente Apeldoorn wil onderzoeken hoe zij het probleem van de kwijtgeraakte fietskaartjes strenger kan aanpakken. Nu kunnen stappers hun fiets gratis stallen. Zij krijgen een plastic kaartje die wordt gescand bij het binnenkomen en verlaten van de stalling. Het blijkt nu dat veel stappers het kaartje kwijtraken en een nieuw kaartje krijgen. Het kan zijn dat veel kaartjes ongebruikt thuis liggen. Dit is volgens de gemeente niet de bedoeling. Commentaar van veel stappers is dat de kaartjes van een slechte kwaliteit zijn en je ze dus makkelijk kwijt kan raken.

MAANDAG:

Glad!!!

Na de periode van vorst is het maandag gaan dooien. Toen de regen ook nog eens uit de lucht kwam, werd het echt een probleem. Maandagochtend was het in Apeldoorn, zeker in de binnenstad, spekglad. Veel fietsers gingen onderuit op de gladde wegen. In de loop van de dag werd het beter. Ben jij maandag wel naar school of naar je werk gegaan?

DINSDAG:

Valentijn

Een roos, een mooie kaart of iets anders wat leuk is. Gekregen van een geheime aanbidder. Het bleek dat vooral meisjes aan Valentijn deden. Jongens waren niet zo charmant, hoewel zij wel de meeste cadeautjes kregen. Het wordt tijd dat zij hier ook eens wat aan gaan doen.

WOENSDAG:

Apeldoornse raad stemt over Mauro-motie

Uitgeprocedeerde kinderen die door falend overheidsbeleid uit Nederland worden gezet? Als het aan Groen Links, D66 en Partij voor de Dieren ligt gaat dit niet gebeuren. Zij steunen het “kinderpardon” en willen dat minister Gert Leers deze kinderen alsnog een verblijfsvergunning geeft.

Wethoudertjes weg, nieuwe zoeken

Formateur Gerhard Bos (CDA) voert vanaf deze week gesprekken met alle fractievoorzitters van de gemeenteraad. In de Apeldoornse gemeenteraad zitten twaalf raadsfracties. Via de website van de gemeente doet hij regelmatig verslag van de stand van zaken.  De gemeenteraad concludeerde  bij de behandeling van het onderzoeksrapport ‘De grond wordt duur betaald’, dat het college de raad onjuist en onvolledig heeft geïnformeerd over de tekorten op de grondexploitatie. “Dat beschouwen wij als een niet mis te verstaan signaal. Daarom treden wij af”, aldus Fokko Spoelstra namens de wethouders.

DONDERDAG:

Heemgaard helpt Gambia

De Heemgaard organiseert een Gambia- avond. Er zijn drankjes, hapjes en een fancy fair. Live muziek komt van de Apeldoornse band “Moaning”. De opbrengst gaat naar een schoolproject in Gambia. Ieder jaar gaan docenten en leerlingen dit project bezoeken.

Dat was een korte terugblik. Een mooi weekend gewenst en tot volgende week.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?