De zevende hemel bestaat écht!

Maandag 28 december 2015

Door Pedro Waldenaar

Peter Vroon

 

Lakshmi in Muziekcafé Gigant. Het is de laatste zondag van het jaar, derde Kerstdag, we zijn in afwachting van het nieuwe jaar 2016 en in muziekcafé Gigant speelt de band Lakshmi.

Deze band trad eerder dit jaar op in de Flierefluiter en drong vorig jaar door tot de finale van de Grote Prijs van Nederland. Twee vrouwen en een mannelijke drummer die voor het eerst vandaag meespeelt. Het begint met een doffe slag en je weet meteen dat ze er staan. Laat ik het kort houden: ik heb erg genoten van de magische zang, het vooral woeste gitaarspel en de alom aanwezige drummer, die zeker een aanwinst is.

De band roept de sfeer op van de zevende hemel: volkomen gelukzalig, zonder enige zorg van morgen, horen we het geroffel op de drums, loeiende snaren van de gitaren en horen we een prachtige stem. Lakshmi is de Hindoeïstische godin van licht, rijkdom en geluk. De zevende hemel en de band Lakshmi: een perfecte combinatie.

De muziek is dan weer minimalistisch, dan weer woest en eerlijk gezegd: het woeste sprak me zeer aan, kon voor mij nog wel een heel tijdje doorgaan. De band is dan op zijn best: brutaal en uitdagend, zoiets van: we zijn er toch vanmiddag en dan laten we ons ook horen en zien!  Een rijkdom aan geluid, dat verlichting en geluk bracht op deze laatste, mooie zondagmiddag van 2015 in muziekcafé Gigant.

De band mag van mij terugkomen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!