Deelnemers tentoonstelling ‘Hoe = het nu?’ bekend

Zondag 21 juni 2020

Door Amrutha Mol

Dat er een nieuwe expositie in het ACEC komt, konden we afgelopen week al melden. De expositie is een samenwerking tussen Stichting ACEC en Het Kunstgemaal Bronkhorst. Zij presenteren de komende zomer de tentoonstelling ‘Hoe = Het Nu 2020’, een duo-tentoonstelling met meer dan 100 kunstenaars uit Oost-Nederland. De deelnemende kunstenaars zijn inmiddels bekend.

Deelnemers

Beginnende kunstenaars en ervaren kunstenaars nemen deel aan deze tentoonstelling. Naast bekende kunstenaars als Anya Janssen en Rosemin Hendriks hangen startende talenten Merel Jansen, Bart Koldewee en Danny Foolen er ook. Er is ook nieuw werk te zien van Aafke Bennema, Ronald de Ceuster en Fred Anvelink.

Apeldoornse kunstenaars die deelnemen aan de tentoonstelling zijn onder meer: Ferry Staverman, Fred Anvelink, Cees Andriessen, Camiel Andriessen, Anke Land, Pier Pennings, Sandra Peters, René Commenee, Bo Lamers, Theo Semeijn, Guido Nieuwendijk, Marije Vermeulen, Sven Scholten en Monica Kinenai, , Carlos Villaroel, Vincent Rijnbende, René Ellenbroek, Jacintha Bierens en Bas Fontein.

Ontmoetingen

Tijdens deze salontentoonstelling, die te zien is vanaf 13 juni tot 6 september, staan ontmoetingen tussen de bezoekers en de Gelderse kunstenaars centraal. Bij deze tentoonstelling krijg je een beeld van, hoe het nu is met de kunst in Oost Gelderland. Tijdens de opening op zaterdag 4 juli om 16.00 uur in ACEC kun je ook al een aantal (Apeldoornse) kunstenaars ontmoeten. Er zijn 2 werken per kunstenaar. Zo krijg je meer dan 100 verschillende kunstwerken te zien. Als je wilt komen moet je wel even reserveren via reserveringen@acec.nl, conform de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM. De expositie richt zich anno 2020 op kunst uit het oosten van het land en is bovendien te zien op 2 locaties: ACEC Apeldoorn en Het Kunstgemaal in Bronkhorst. Het doel van Hoe = Het Nu, is het zichtbaar maken en verbinden van kunst in regio Oost Nederland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!