Dit weekend officiële opening nieuwe ACEC exposities

Woensdag 23 februari 2022

Door Redactie

ACEC

Het is een weekend van follow-ups in ACEC. Aankomende zaterdag, 26 februari, is de opening van twee nieuwe exposities. Zo is er de vierde editie van ‘Showcase’, de expositiereeks over kunst, groen en landschap. Ook is in ACEC Ondergronds het tweede deel van ‘Borrowed Spaces – In Situ’. Ernie Bossmann neemt namelijk het stokje van Gerard Koek over. Beide exposities hebben hun officiële opening op 26 februari en lopen vervolgens door tot 27 maart.

Showcase IV

Deze showcase laat de plantaardige en biologische kant van kunst zien. De vijf kunstenaars die aan deze expositie meewerken hebben allemaal hun eigen stijl. Zo werkt Esther Hoogendijk met levend groen, daarin komen groei en verval dus ook terug. Ronald Zuurmond maakt schilderijen met pasteuze olieverflagen waaruit plantvormen groeien. Het grafische ritme van plantbladeren en de atmosferische werking van verflagen gebruikt Liesbeth Piena in haar werk. Gabrielle Kroese heeft werk dat bestaat uit bloemfotografie, voorzien van stipvormige kleurstalen. Als laatste maakt Iris Bouwmeester biomorfe sculpturen die eruitzien als zwammen, schelpen en schimmels.

Borrowed Spaces

Initiatiefnemer, en tevens ook kunstenaar, Ronald de Ceuster nodigde een aantal kunstenaars uit om een maand op locatie kunst te maken. De setting is een stuk grond met een klein huisje in het Portugese dorpje Muganheira. In juli vorig jaar zat Ernie Bossmann op de locatie, haar gemaakte werk tijdens deze periode is vanaf zaterdag te zien in ACEC Ondergronds. Ze gebruikt in kunst en schrijven dezelfde methode, vooral een kwestie van knippen en plakken. Beeld en tekst lopen bij haar werk door elkaar heen. Ernie is de tweede van in totaal acht kunstenaar die mee doen aan het initiatief.

De opening van beide exposities is op zaterdag 26 februari vanaf 16.00 uur in ACEC aan de Roggestraat 44.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!