Doe mee aan Apeldoorn Photo

Vrijdag 11 september 2020

Door Apeldoorn.Photo

Iedere fotograaf, amateur of professional wil graag zijn/haar beelden tonen aan het publiek. Maar ook voor jouw workshop of expositie wil je graag de aandacht die het verdient. De inschrijving voor het festival 2021 van Apeldoorn Photo is geopend. Hiermee kan je onderdeel worden van het grootste fotofestival van Apeldoorn en omgeving. Het enige dat je hoeft te doen is het aanmeldformulier invullen voor 1 december. Dit formulier staat op de website.

Festival in mei 2021

Het festival is van 15 mei tot en met 26 juni op verschillende locaties in Apeldoorn. “We organiseren exposities, maar zeker ook meer dan dat. Er worden verschillende workshops gegeven, er zijn meet-ups en nog veel meer”, vertelt voorzitter Jeffrey de Grijs. “Ook denken we aan samenwerkingen met docenten, musea of galerieën. Dus ook zij kunnen zich inschrijven. Alles om een zo breed mogelijk publiek te bereiken met fotografie. Vanaf heden is de inschrijving voor geopend. Inschrijven kan tot 1 december.”

Eigen programmering

“Apeldoorn Photo wil regionaal een platform bieden om fotografisch werk onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Daarom ook een open inschrijving. We zijn echter ook bezig met een eigen programma. “We zijn in gesprek om exposities van bekende fotografen naar Apeldoorn te halen”, geeft Jeffrey de Grijs aan. “Ik kan de plannen bekendmaken als we de afspraken rond hebben maar wij zijn er in ieder geval erg blij met deze exposities straks onderdeel uitmaken van het festival. Het zal zeker voor het grote publiek een reden zijn om ons festival te bezoeken.”

Doe mee

Om  mee te doen aan het festival zijn er een aantal uitgangspunten: Natuurlijk staat fotografie centraal in jouw activiteit en sluit het aan bij het thema ‘In de beperking toont zich de meester’. Jouw activiteit vindt plaats tussen 15 mei en 26 juni 2021 in de Gemeente Apeldoorn en je maakt gebruik van origineel, recent werk en eigen werk. De activiteit (of het resultaat) is voor een breed publiek toegankelijk en je bent zelf verantwoordelijk voor de bekostiging van de activiteit, alsook voor de locatie. Er is een beperkt budget beschikbaar om aanvullend activiteiten te financieren vanuit Apeldoorn Photo. Meedoen kan als fotograaf, museum, galerie, docent, workshopleider of liefhebber. Schrijf je in voor deelname via de website van Apeldoorn Photo. Daar vraag je met 2 klikken het formulier aan en kan jouw avontuur op weg naar het grootste fotografiefestival van de regio beginnen.

Platform voor fotografie

Apeldoorn Photo is hèt overkoepelende platform voor alle fotografe activiteiten in Apeldoorn en omstreken. Er zijn namelijk verschillende initiatieven in Apeldoorn die fotograferen als centraal thema hebben. De doelgroepen van deze initiatieven overlappen grotendeels en/of sluiten nauw aan. Door de activiteiten onder één naam aan te bieden is er meer overzicht en versterken we elkaar. Niet alleen voor de bezoekers en geïnteresseerden, maar ook organisatorisch. Vanuit Apeldoorn Photo worden alle activiteiten gebundeld. Zo presenteren we een constant cultuuraanbod in Apeldoorn en omgeving. Onder Apeldoorn Photo vallen onder meer het tweejaarlijkse festival, het Fotocafé en de Stadsfotograaf. Daarnaast is er een samenwerking met verschillende projecten van derden.

Thema 2021: In de beperking toont zich de meester

Wij leven in een tijd van onbegrensde mogelijkheden. Alles lijkt te kunnen. Maar wat als, jij beperkt wordt in jouw vrijheid, jouw denken en mogelijkheden? Wat betekent het wanneer jij vrij bent jouw eigen beperking te kiezen. Wat kies je en hoe ziet de wereld er dan uit? Wij dagen jou uit om aan de slag te gaan met het thema.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!