Doe mee aan de zeepkistenrace!

Dinsdag 24 mei 2011

Door Ingeborg

Donderdag 2 juni a.s. is het dan eindelijk zover! Heel Apeldoorn is vrij (Hemelvaartsdag) dus waar moet je heen? Als ik je een tip mag geven, ga naar het Orderbos. Daar wordt de zeepkistenrace van Nederland georganiseerd.
Tijdens deze dag strijden kinderen van 5 t/m 12 jaar oud tegen elkaar in een eigen gemaakte of gehuurde zeepkist. Het Orderbos zal als circuit fungeren. De winnaar van de race wint een heuse race op het circuit in Zandvoort. Dus geef je op! Dit kan nog via de site www.notomatoeszeepkistenrace.nl
Maar er is nog veel meer te doen! Van 14:15 – 15:00 uur geeft stuntteam King on wheels een spectaculaire stuntshow. King on wheels, onder leiding van Mario Doornink, trekt het gehele land door om hun stunts te laten zien. Een leuk aspect aan deze show is dat de stunters van verschillende leeftijden zijn. De jongste stoere stuntman is pas 10 jaar oud. Zij zullen op de No Tomatoes Zeepkistenrace uiteenlopende stunts laten zien. Naast deze show geeft ook Trialclub Apeldoorn diverse motortrial demonstraties op het festivalterrein. Tijdens deze demonstraties laten zij u een kijkje nemen in de wereld van trial. Trial is een tak van motorsport waarbij het er om gaat een aantal hindernissen te nemen zonder de grond of de hindernis met de voet te raken. De naam is afgeleid van to try.

Tijdens de No Tomatoes Zeepkistenrace zal er aandacht worden geschonken aan speciale voertuigen. Bij speciale voertuigen moet u denken aan stoere voertuigen als: een stretchlimo, legertrucks, tractors, en brandweerwagens.
Naast de Zeepkistenrace is er ook een Festivalterrein met o.a. horecaterras, een outdoor speelterrein, zeepkisten wasstraat, pitstraat, bouwterrein, skelterbaan, GPS tocht, stoere voertuigen, No Tomatoes modellenwedstrijd en gezellige kraampjes van winkeliers. Extra genieten? Bestel een picknickmand en ga lekker picknicken op het terrein, of een BBQ pakket en blijf lekker hangen voor de laatste finaleraces en de prijsuitreiking.Alle ingrediënten voor een gezellige middag met natuurlijk spektakel van de Zeepkistenrace!

Vorig jaar een groot succes dus doe je ook mee? Geef je snel op!

Foto: D&R fotografie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!