Dolf Jansen en Louise Korthals: Laat het los

Donderdag 30 november 2017

Door Ben Eggermont

Alek Bruessing

In een volle Rabobankzaal speelden Dolf Jansen en Louise Korthals hun Oudejaars-programma ‘Omdat we het waard zijn’, voor Dolf al voor de 26ste keer. De door de wol geverfde comedian Dolf bracht met de jonge getalenteerde zangeres/cabaretière Louise Korthals een geslaagd programma op de planken. Het geheel begeleid door jazzpianist en componist Eric Verwey.

Het programma bevat inderdaad de elementen die je van een Oudejaarsconference mag verwachten, een terugblik op de gebeurtenissen van het jaar 2017. Zo komen aan de orde de perikelen in de politiek , waarbij met name Rutte, Thiery Baudet en Sybrand Buma in de prijzen vielen. Meer algemeen werd het begrip ‘genderneutraal’ van commentaar voorzien. Ook het #metoo verschijnsel bleef niet onderbelicht. Maar daarnaast was er ook ruimte voor meer persoonlijke zaken als het overlijden van de vader van Dolf in dit voorjaar en de brand in de 24 verdiepingen tellende Grenfell-toren in Londen, die Louise van nabij heeft meegemaakt. Met een aantal bescheiden, wat je van Apeldoorners mag verwachten, open doekjes sprak het publiek zijn waardering uit. De mooi gezongen liedteksten van Louise creëerden een mooie balans in het totaal van het programma. Met een overtuigend applaus nam het publiek afscheid van Dolf en Louise.

Nog gedurende de hele maand december te zien in theaters in Nederland, op 31 december de laatste voorstelling in de Nieuwe Komedie in Amsterdam om 15:00 uur. Gevolgd door de uitzending op televisie in de avond, ik zou zeggen ga er maar lekker voor zitten en geniet ervan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Recensie

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!