Drakenboot met Racoon naar Zwitsal

Maandag 23 januari 2017

Door David Levie

Het Drakenbootfestival verhuist naar het Zwitsalpark. De organisatie neemt daarmee afscheid van de locatie Welgelegen. Hoofd-act op vrijdagavond 23 juni is de band Racoon. Ook Douwe Bob is op die avond van de partij.

Door de verhuizing is er ruimte voor 9000 festivalgangers per dag in plaats van maximaal 7000. Dankzij veel meer vierkante meters zijn er meer evenementen, is er meer plek voor foodtrucks en worden drie locaties voor muziek ingericht. Ook het aantal theater-optredens gaat omhoog. Het aantal boten voor de race gaat echter terug. Vijftig teams per dag is het maximum. Het kanaal bij het Zwitsalpark is immers smaller dan tussen de Freule en de brug aan de Molenstraat. Om alles goed te laten verlopen beginnen  de races een half uur eerder dan in het verleden het geval was.

De wedstrijdlocatie wordt onder handen genomen. En dat betekent bomen snoeien en paden van vlonders voorzien. De ingang, verfraaid met een poort ligt bij de Pletterijweg.

De kaartverkoop start aanstaande woensdag (25 januari). Voor 500 zogeheten lucky birds zijn er kaarten te koop voor 22,50 euro, voor de 1000 die zich daarna melden gaat de prijs omhoog naar 24,50 euro om vervolgens op te lopen naar 29,50 voor de grote meute en 35 euro aan de kassa ter plaatse.  Er zijn verder optreden te verwachten van Heavn en Chris Berry. De inschrijving is inmiddels geopend, voor degenen die met de auto komen is er straks parkeergelegenheid in de onmiddellijke nabijheid van het park. Voor de jongste bezoekers richt de organisatie onder meer een kinderboerderij in. Op zaterdag 24 en zondag 25 juni is het terrein gratis toegankelijk.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Drakenbootfestival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!