Drakenbootzondag: De stralendste regendag van het jaar

Dinsdag 1 juli 2014

Door Karin van der Wekke

Angela Stouten

Als er van te voren erg slechte weersvoorspellingen zijn valt het in de praktijk vaak mee. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat de verwachtingen laag zijn en als het dan eenmaal net iets minder regent dan voorspeld vinden we het al snel goed. Maar soms heb je van die dagen dat het weer exact doet wat er was verwacht. Zondag was zo’n dag. Vooral in de ochtend kwam het met bakken naar beneden. Zonde want naast enthousiaste deelnemers moet Drakenboot het toch ook hebben van het publiek.

Aan de andere kant waren er zeker in de middag steeds langere periodes droog en wat de deelnemende teams betreft. Weer of geen weer, nat wordt je toch wel. De teams die zich het beste konden wapenen tegen de omstandigheden gingen er uiteindelijk met de winst vandoor. Bij de buurtencompetitie werd de strijd uiteindelijk gewonnen door de Frambozenlaan, de Parken was voor het tweede jaar achtereen runner up en de derde plek ging naar Welgelegen Zuid. Ook de verenigingen mochten aantreden op zondag. De finale was een exacte kopie van vorig jaar, waarin uiteindelijk SV Dynamo wederom aan het langste eind trok. C.O.M. werd tweede en Sportclub Teuge eindigde met het brons.

Alsof de goden er mee speelden brak de lucht opeens open bij aanvang van de wedstrijd van Nederland dat op groot scherm werd uitgezonden. Veel teams waren blijven hangen en de uitslag zorgde voor een euforische afsluiting van een geweldig weekend.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!