Een bevrijdingsfestival in Apeldoorn?

Vrijdag 9 mei 2014

Door Rianne

Rianne van de Haar

Afgelopen maandag was het Bevrijdingsdag, de dag waarop wij de vrijheid vieren. Alhoewel het voor veel mensen een gewone werkdag was, waren de meeste scholieren op deze dag vrij. Veel jongeren maakten hier gebruik van en gingen naar een Bevrijdingsfestival. Onder Apeldoorners was vooral het drukbezochte Bevrijdingsfestival in Zwolle populair. Ook ik ben bijna elk jaar te vinden op Bevrijdingsfestivals voor de gratis te bezoeken optredens.

Door het hele land zijn jaarlijks in elke provincie (voornamelijk in de hoofdsteden) 1 of 2 Bevrijdingsfestivals. Maar waarom heeft Apeldoorn geen Bevrijdingsfestival? Ik zou vaste bezoeker zijn. In 2012 waren er even plannen om het Bevrijdingsfestival van Zutphen naar Apeldoorn te verplaatsen, maar deze ging helaas door veiligheidsredenen niet door.

Misschien is het ook wel iets te veel gedoe voor Apeldoorn om elk jaar een Bevrijdingsfestival te organiseren. Wat mij daarom ook een goed idee lijkt is dat elk jaar een andere stad in de provincie een Bevrijdingsfestival organiseert. Elk jaar organiseert één stad een groot Koningsfeest waar de koning komt, dus waarom wisselen steden Bevrijdingsfestivals ook niet af? Het biedt elke stad de mogelijkheid om ook eens een Bevrijdingsfestival te organiseren.

Apeldoorn jaarlijks een Bevrijdingsfestival laten organiseren? Het elk jaar in een andere stad organiseren? Of zijn we toch tevreden met de huidige indeling van de Bevrijdingsfestivals? Ik ben in ieder geval al blij dat we de vrijheid mogen en kunnen vieren, maar het zou een leuke extra zijn!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Bevrijdingsdag Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!