Help de bevolking van Oekraïne

Een dikke vette fuif

Dinsdag 18 november 2014

Door Karin van der Wekke

Remko de Vos & Jan van Asselt

Trillende benen, tromgeroffel in mijn hoofd, duizelig, ogen even open en dan snel weer dicht. Flarden van muziek, mensen, beelden van een extatische massa dansende wilden. Waar ben ik, en hoe ben ik hier beland? Oh ja, ik was gisternacht op een feestje in Apeldoorn. Iedereen die durft te beweren dat er nooit iets georganiseerd wordt in Apeldoorn was zaterdagnacht niet in Gigant. Waar onder toeziend oog van meer dan 500 euforische bezoekers het collectief Deciliters zijn debuut maakte in de popzaal. Het gaat slecht met onze poptempel? Blijf dit soort initiatieven stimuleren en het komt wel weer goed lijkt me zo.

Even voor u beeldvorming: Om 23:00 zou de deur opengaan, om 22:15 staan er al zeker 20 man in de rij om één van de laatste beschikbare kaarten te bemachtigen. Het moment dat de househemelpoort daadwerkelijk open gaat wordt de kassa nog net niet bestormd, er staat inmiddels een rij tot aan de straat. Natuurlijk is een uitverkochte zaal niet uniek voor Gigant. 90’s Now is altijd vol, en ieder jaar verkoopt de Dijk in de voorverkoop al uit. Groot verschil is alleen dat er dan niet 100 uitgelaten feestgangers alle trucs uit de kast halen om binnen te komen om vervolgens te recapituleren en te wachten tot er misschien toch nog extra kaarten worden verkocht.

Waarom dit specifieke feest zoveel publiek trok? Wellicht omdat de Sluwe Vos op het programma stond. Voor wie onder een steen geleefd heeft in 2014; Robert Vosmeijer beter bekend als de Sluwe Vos werd eind 2013 nog uitgeroepen door de Volkskrant tot één van de grootste talenten van Nederland en wordt tegenwoordig zelfs op de BBC gedraaid. Het kan ook komen omdat de mannen van Deciliters al 2 jaar lang Gigant Café volledig op zijn kop zetten tijdens hun feesten. En blijkbaar kun je in Apeldoorn dus best iets succesvols neerzetten wat niet de kneuterigheid heeft van een 90’s Medley.

Het ravede en het beefde in de kelder, louter positieve reacties en een vrijwel incidentloze avond, het kan dus toch! Het is cliché maar geloof me, hier had je bij willen zijn. Getuige ook de hoeveelheid mensen die teleurgesteld werden aan de deur. Gelukkig staat er op 7 februari een herkansing op de planning! Veel te ver weg nog maar gelukkig kan je nog even nagenieten van de foto’s.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?