Help de bevolking van Oekraïne

Een Don PX wijn als moederdagcadeau

Dinsdag 8 mei 2012

Door advertorial

Af en toe proberen wij iets uit dat we niet kennen. Soms valt dat zwaar tegen en soms is het een complete verrassing. De Don PX van Bodegas Toro Albalá is zo’n verrassing. Een zoete, zwoele verrassing. Onze eerste kennismaking met deze wijn was in Madrid waar Wijnen&zn. op uitnodiging een paar dagen verbleef. We kwamen terecht in de oudste wijnbar van Madrid. Oude, hele oude posters aan de muren, zand op de grond en een oude houten toog waar iedereen aan stond. Uit het glas steeg de geur van vijgen, perziken en dadels. Tonen van honing en cacao proefde ik. De amberkleurige wijn bewoog zo mooi in mijn glas heen en weer dat het ‘tranen’ opleverde.

Bodegas Toro Albalá behoort tot de top-100 gouden wijnbedrijven van Spanje. De Don PX van dit bedrijf is wereldberoemd. Het bedrijf is gevestigd in Aguilar de la Frontera. Dat is ongeveer vijftig kilometer ten zuiden van Cordoba, Andalusië. De filosofie van deze bodega is in één zin samen te vatten: “Calidad como unica y primera norma” (kwaliteit als unieke en primaire norm). En uniek is de druif die voor deze wijn wordt gebruikt, de Pedro Ximénez, afgekort tot PX. Gekoeld drinken en dan samen met chocolade, gebakjes, vanille… Om je vingers bij af te likken!

Voor moederdag heeft Wijnen&zn. deze Don PX feestelijk verpakt. Speciale moederdagprijs € 9,95 i.p.v. € 12,95 (37,5 cl). Wil je proeven dan kan dat op zaterdag 12 mei, samen met chocolade.

Wijnen&zn.
Koninginnelaan 40
Apeldoorn
www.wijnenapeldoorn.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?