Help de bevolking van Oekraïne

Een terugblik op een weekend Apeldoorn

Maandag 12 december 2011

Door Redactie

Niet gebruikelijk maar we doen het toch even. Terugblikken op het afgelopen weekend. Een week met een paar hoogtepunten en helaas ook een dieptepunt. Naast een tal van inbraken in Ugchelen, werd landelijk nieuws door een treinongeval. Een 55-jarige man werd in dit weekend op station Osseveld overreden door een trein die via Deventer op weg was naar eindbestemming Zutphen. De man was waarschijnlijk net uitgestapt en is toen de trein vertrok onder een wagon terecht gekomen. Hoe dat gebeurde, is nog onduidelijk. Het NS-personeel was pas bij het volgende station op de hoogte van het ongeval, zij hadden niks gemerkt.Kijk HIER voor een filmverslag.

Beter nieuws kwam er vanuit het centrum, waar het lange wachten werd beloond. De nieuwe JT Bioscoop in Apeldoorn opende zijn deuren, deed dat met de nodige feestelijkheden en het personeel kon meteen aan de bak. Waar de kindervoorstellingen in de middag al vol liepen, kwam na de rustige vooravond de piek weer terug bij de late voorstellingen. Bovendien was de bar toen al goed gevuld. De fanatieke bioscoopganger bespeurde misschien een ditje of een datje, maar het vriendelijke personeel en de prima sfeer die heerste, zorgde voor een succesvol openingsweekend.Kijk HIER voor onze eerste indruk.

Podium Gigant mocht Gare du Nord ontvangen. De band die inmiddels in een andere samenstelling dan vroeger, zorgde voor een mooie muzikale avond, waarbij de Italiaanse zangeres van de band (Dorona Alberti – geen familie van) volgens onze verslaggevers de show stal. Kijk HIER voor de recensie van het optreden.

We eindigen het weekend overzicht met Wereldlichtjesdag, dat werd georganiseerd in park Berg en Bos. De uitstekende organisatie is in handen van uitvaartbegeleider Jetty Kuiper (Circle of Life) en ondernemers Anita den Besten en Cordula Huisman (Amelius). De viering is bedoeld om stil te staan bij overleden kinderen en is een fenomeen dat ooit in de VS is begonnen. Inmiddels gebeurt dit zo over de gehele wereld, alsof er een ketting van licht over de aardbol strijkt. Kijk HIER voor een verslag.

Natuurlijk was er meer te beleven, lees daarom gerust verder HIER op Apeldoorn Direct.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?