Help de bevolking van Oekraïne

Eind(e)examen

Donderdag 31 mei 2012

Door Tessa-Norah Feenstra

Tessa-Norah Feenstra

Wat een vrijheid geeft het om klaar te zijn met je examen. Niet meer bijna 24/7 leren, leren en nog een keer leren om er zeker van te zijn dat alle feitjes in je hoofd zitten. Oefenexamens maken tot je er bij neervalt, is nu ook niet meer nodig. En je niet meer schuldig hoeven voelen als je even niets aan het doen bent.

Gister zag ik al een berichtje verschijnen op Facebook: “Je zult nu maar geen examens meer hebben, wat ga ik nu allemaal doen waar ik anders geen tijd voor had?”

Ja ja, de tijd om te vervelen is aangebroken. Maar vervelen hoort natuurlijk niet bij een vakantie van drie maanden! Twaalf weken zijn lang genoeg om te genieten van een ‘ver – weg – feest – zon, zee en strand – vakantie’. Werken aan sociale contacten. Eindexamenfeestjes geven en vieren. Een zomerbaantje zoeken en geld verdienen om volgend jaar, als je bent geslaagd, op kamers te gaan wonen in één van de leuke studentensteden die er in Nederland zijn. Of naar het buitenland. Dat kan natuurlijk ook. Een jaartje er even lekker tussenuit. Een jaartje geen leerwerk, studie of Hollandse regen.

Genoeg te doen dus. Weg achter dat beeldscherm, want daar heb jij (als eindexamenkandidaat) lang genoeg gezeten. Vivre la liberté!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?