Emile Jansen speelt seriemoordenaar Willem van Eijk

Maandag 16 december 2019

Door Redactie

VAN-GANphotography

Het blijft lekker gaan voor de Apeldoornse acteur Emile Jansen. Onlangs konden we al melden dat hij speelt in de wekelijkse serie Keizersvrouwen, vanaf komende woensdag (18 december) is hij te zien als seriemoordenaar Willem van Eijk in de serie ‘Het beest van Harkstede’.

Deze true-crime serie gaat over het leven van de seriemoordenaar uit het Groningse dorpje Harkstede. Van Eijk werd in totaal 2 keer veroordeeld voor 5 moorden. Toen hij vrij kwam en weer de samenleving in mocht, ging het weer mis: hij vermoordde nog eens 3 vrouwen. ,,Vaak hebben Nederlanders het idee dat het verhaal van een seriemoordenaar in hun eigen omgeving een ‘ver van hun bed show’ is”, zegt Emile. ,,Met de vertolking van deze rol wil ik laten zien dat Nederland ook een seriemoordenaar had. En er wellicht nog wel 1 rondloopt.”

Emile heeft zich naar eigen zeggen niet voorbereid op de rol. ,,Ik kom er meer en meer achter dat je louter de emotie dient te spelen. Zodra je die dan doormaakt kom je vanzelf op de volgende stap.” Hij zegt geen problemen te hebben met ‘bad guy’-rollen. ,,Ik heb natuurlijk in de serie Keizersvrouwen een soortgelijke personage gespeeld. Het personage Jacob staat niet bepaald bekend als ‘gezellige good guy’. Ik speel verschillende rollen. Mij maakt het niet uit of ik nou een ‘bad guy’ of ‘good guy’ speel. Ik vind acteren gewoon leuk en ik ben content met verschillende soorten rollen.”

Seriemoordenaar Van Eijk stierf uiteindelijk in juni van dit jaar in de gevangenis van Vught. De doodsoorzaak werd niet bekendgemaakt.

De serie is gemaakt door producent VICE Studios en is te zien op Videoland.

Lees binnenkort meer over Emile Jansen en de serie in onze serie In Beeld.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!