Er is goed nieuws: Versterkte samenwerking Orpheus en Gigant

Dinsdag 8 september 2015

Door Pedro Waldenaar

Er is werkelijk goed nieuws te melden, naast alle ellende die ons dagelijks overspoelt: Orpheus en Gigant gaan nog inniger samenwerken onder het keurmerk Blend!

Door deze samenwerking wordt een breder publiek bereikt en kan er een kruisbestuiving ontstaan. Het cultuuraanbod wordt op deze manier afgestemd op de mogelijkheden van de zalen en/of podium van beide organisaties en op de wensen van het publiek. Een grotere intimiteit of massaliteit kan hierdoor bereikt worden. Een voorstelling die beter past bij Orpheus kan daardoor net die extra beleving bieden.  Een pluspunt voor zowel degenen die de voorstelling brengen alsmede de bezoeker. Winst dus voor beide partijen! En wie wil dit nu niet.

Maar ook maatschappelijk gezien een zeer positieve ontwikkeling; beide cultuur-aanbieders trekken met elkaar op; wisselen kennis en ervaring uit, tippen elkaar, gaan bij elkaar te rade en leren elkaar daardoor steeds beter kennen. Vertrouwen kan  groeien en waar vertrouwen is, bloeit de liefde voor elkaar. En wie weet; ja wie weet…., ontstaat er ooit nog eens een huwelijk in de vorm van een …….; nou ja, vul het maar in: 1 en 1 is hier geen 2; maar 3 of wellicht wel 4.  Dat zou mooi wezen!

Op vrijdag 11 september a.s. 20.30 uur lanceren Meta Neeleman (directeur Orpheus) en Guido de Vries (directeur Gigant) samen Blend. Dit officiële moment zal plaatsvinden in de foyer van Gigant.

Aansluitend hierop zal de Americana Country Noir Band Smutfish optreden in de theaterzaal van Gigant. De band bracht in februari 2015 de CD Trouble uit. In de pers wordt deze CD steevast neergezet als de beste CD die Smutfish ooit heeft gemaakt. De inhoud wordt afwisselend als rauw en dan weer als ingetogen beschreven. Kortom: Deze persberichten maken me ongeduldig en ik kan niet wachten tot 11 september a.s.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!