Even langs memory lane met Dave von Raven van The Kik

Vrijdag 5 november 2021

Door Ernst van Rossum

‘De verhalen van‘ is de serie van talentenplatform GRAS, waarbij er in de verhalen achter de muzikanten wordt gedoken. Er wordt gezocht naar antwoorden op vragen als: ‘waar haal jij je inspiratie vandaan?’, ‘hoe ziet jouw schrijfproces er uit?’ en ‘hoe ben je gekomen waar je nu bent?’ De gast wordt geïnterviewd en daarbij is er ruimte voor vragen uit de zaal.

Dave

In deze editie is Dave von Raven te gast, bekend van de band The Kik. Dave werd geboren in 1981 in Rotterdam. Nadat hij eerst in een andere band zat, werd in 2010 The Kik opgericht. Al snel werden ze de huisband bij De Wereld Draait Door en brachten ze hun eerste single uit. De band bracht 7 albums uit en is nog altijd een graag geziene gast op festivals. Bijna een jaar geleden verscheen hun nieuwe nummer ‘Angela’ dat door NPO radio 2 tot Topsong wordt verkozen. Voor de avond zijn maar 12 kaarten verkocht en 10 personen hebben de moeite genomen om naar het verhaal Dave von Raven te luisteren. De interviewer stelde vragen over het ontstaan van zijn muzikale ambitie en hoe dat in het prille begin allemaal ging. Dave liet op zijn bekende manier met humor en kwinkslagen de aanwezige de antwoorden horen.

Memory lane

Hij speelt beter piano dan gitaar, zegt hij zelf, hij tokkelt maar wat aan, een zelfmade gitarist die af en toe een akkoordje overslaat. Dave geeft een mooi doorkijkje van zijn carrière, The Madd en het ontstaan van The Kik. Een amusante avond die op het eind nog een verrassing voor Dave in petto had, er was namelijk een man die hem twee jasjes overhandigde uit 1965 van een bandje uit Rotterdam. Kon niet helemaal volgen hoe het één en ander in elkaar stak, maar Dave was zeer blij met dit cadeau.

Respect

Mij viel op dat hij ongelofelijk respect had en heeft voor Boudewijn de Groot, waar hij toch een aanbiddelijke status heeft van fan naar artiest. Terwijl het bij mij overkomt als een vriendschap durfde hij dat niet zo te noemen, je kan geen vriendschap hebben met een idool vindt hij. Dave komt bij mij over als een prettig mens en heeft grappen en grollen in huis op een zeer gepaste manier, nooit overdone. Een mooie avond, dankjewel Dave von Raven.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!