Examenstress? Weg ermee!

Donderdag 15 mei 2014

Door Rianne

© rgbstock

De examens zijn weer begonnen. Een spannende en belangrijke periode voor de examenjaar leerlingen van middelbare scholen. Ik herinner het me nog als de dag van gister, ondanks dat ik al een paar jaar mijn diploma heb.

Even doorbijten

Leg je laptop deze weken aan de kant (tenzij je hem gebruikt om te leren) en pak je lesboeken erbij. En je favoriete serie? Die kun je altijd nog terug kijken op uitzending gemist. Het is even doorbijten, maar met een goede voorbereiding ga je veel fijner je examens in waardoor de kans van slagen veel hoger is.

Natuurlijk hoef je niet 24/7 in de boeken te zitten, maar op tijd beginnen met leren is wel aan te raden. Enkele tips om je examens door te komen: energy drink, lekker eten, genoeg slapen, denken aan de leuke studie die je gaat volgen en vooral niet te veel stressen, want je mag niet voor niets examen doen.

Mocht je slagen, vergeet dan niet te Twitteren dat je bent ‘geslaagt’! Ga je toch zakken? Je schooltijd is de beste tijd van je leven. Veel succes met jullie examens!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!