Expositie De Zilveren Camera binnenkort in Apeldoorn

Dinsdag 21 september 2021

Door Redactie

De Zilveren Camera, Joris van Gennip

Een grote prijs in Nederland als het gaat om fotojournalistiek en documentaire fotografie. De winnende foto’s van afgelopen jaar komen naar de Nettenfabriek in Apeldoorn. Een expositie van meer dan 200 bekroonde foto’s wordt in de voormalige fabriek neergezet. Van 1 oktober tot en met 24 oktober zijn de afbeeldingen te bezichtigen.

De wedstrijd

De Zilveren Camera is een wedstrijd voor Nederlandse beroepsfotografen en tevens ook voor fotografiestudenten. De fotografen kunnen hun werk inzenden voor diverse categorieën. Hiermee kunnen ze meedingen voor de belangrijkste prijs van de wedstrijd: De Canon Zilveren Camera. Daarnaast zijn de winnaars van de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het jaar, Prijs voor Storytelling en Paul Peters Fotoprijs in de expositie te zien.

Samenwerking

“Sinds 2018 zijn we al in gesprek met De Zilveren Camera”, legt Jeffrey de Grijs, voorzitter van Apeldoorn Photo, uit. “We zaten te kijken wat de mogelijkheden waren om de expositie naar Apeldoorn te halen. Voor Apeldoorn, als fotostad, vonden wij dat deze landelijk bekende expositie niet mocht ontbreken. Dat dit is mogelijk geworden – in samenwerking met het Cultuurprogramma van gemeente Apeldoorn – en op zo’n mooie locatie als de Nettenfabriek, maakt het extra bijzonder.”

Tentoonstelling

De winnende foto’s zijn eerst tentoongesteld in Museum Hilversum. Daarna reizen de afbeeldingen als expositie door heel Nederland. Aan de hand van een app, ontdekt de bezoeker de verhalen achter de foto’s. Meer dan 200 bekroonde foto’s zijn te bezichtigen. In de app zit ook een educatieve module voor leerlingen tussen de 10 en 15 jaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!