Help de bevolking van Oekraïne

Expositie Spannende Spinnen groot succes

Dinsdag 7 augustus 2012

Door Redactie

De op 1 juni geopende tentoonstelling Spannende Spinnen heeft in twee maanden al vijfduizend bezoekers getrokken. In het prachtige Apeldoornse park Berg en Bos staat het markante gebouw De Staart. Hier hebben spinnenliefhebbers, maar ook mensen met een lichte spinnenfobie, zich vergaapt aan veertig bijzondere bijzondere soorten vogelspinnen.

De reactie van huisvrouw Judith Bouwmeester was veelzeggend: “Eigenlijk ben ik als de dood voor spinnen, maar nu ik de spinnen eens rustig in hun terrarium – veilig achter glas – kon bekijken, zijn ze toch wel erg mooi!” Sandra (9) uit Wolfheze is in tegenstelling tot haar oma niet bang voor spinnen. “Ik vind spinnen juist lief en vond het leuk om alle spinnen in hun bakjes te zoeken. Ze kunnen zich goed verstoppen.” Ook haar oma was na afloop voor een groot deel van haar angst af. “Ik heb zelfs Isabelle de Mexicaanse roodknievogelspin op mijn hand gehad! Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken!”

Spannende spinnen blijkt een tentoonstelling te zijn met een mysterieuze aantrekkingskracht. In alle Europese plaatsen waar hij heeft gestaan, waaronder Praag, Dortmund, Frankfurt, Zagreb, en Tallinn, trekt de van oorsprong Poolse tentoonstelling volle zalen. Na elf jaar staat de teller inmiddels op ruim een half miljoen bezoekers. Allemaal mensen die hopelijk met meer respect zullen omgaan met spinnen. Zonder de hulp van deze achtpotige insectenverdelgers zouden onze oogsten voor een groot deel verloren gaan.

De tentoonstelling loopt nog tot 31 augustus. Meer informatie vind je hier.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?