Help de bevolking van Oekraïne

Expositieopening in ACEC: FARAWAY UP CLOSE

Donderdag 16 januari 2020

Door Amrutha Mol

Het ACEC mag als allereerste expositieruimte in Nederland het werk ontvangen van de kunstenaarsgroep ‘Mother Universe’. Onder deze naam opereren zowel Nederlandse, als buitenlandse kunstenaars. Deze kunstenaars, Pieter Bijwaard, Richard Caldicott (uit Engeland), Jésus Perea (uit Spanje) en Luuk de Haan maken abstracte kunst. Tenminste, dat is wat je op het eerste gezicht zou zeggen. Maar als je verder kijkt dan zie je in hun kunstwerken verschillende vormen, die je met een vluchtige blik niet zou kunnen plaatsen.

Als je langer kijkt dan lijken deze abstracte vormen op voorwerpen die we wel om ons heen kunnen zien, van microscopisch leven tot architectonische structuur, ver weg of dichtbij. Doordat je, als je verder kijkt dan je neus lang is en het van dichtbij bekijkt, zie je door de abstracte kunst wel een voorwerp. Daarom heet de eerste Nederlandse expositie van Mother Universe: FARAWAY UP CLOSE.

De tentoonstelling FARAWAY UP CLOSE opent aanstaande zaterdag, 18 januari, in het ACEC-gebouw aan de Apeldoornse Roggestraat, nummer 44. Deze grote tentoonstelling van Mother Universe is nu voor het eerst in Nederland en ACEC heeft de primeur. Mocht het je niet lukken om te komen, dan kan je tot 1 maart 2020 een bezoekje brengen aan de exclusieve kunst expositie van Mother Universe.

Voor meer informatie kun je terecht op www.acec.nl of mailen naar jasper@acec.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

ACEC

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?