Een fantastisch mo(nu)ment in het Oranjepark

Zondag 11 september 2016

Door Gerard Oltmans

Open Monumentendag in Apeldoorn en hoe perfect paste de Muziektent hierin (1898/1999), waar zondag het laatste zondagmiddagconcert van dit seizoen werd gehouden. Het was zo’n middag zoals je die herkent uit ‘Het dagboek van een Herdershond’. Loom, iedereen verzamelt zich rond de muziektent, keuvelt en luistert naar de gezellige muziek. De mensen zitten aan de waterkant, liggen in het gras, hangen of zitten op een bankje en knuffelen hun lief. Glaasje wijn, biertje, toastje met brie en kijken…..vooral naar anderen, de kinderen, de dansende mensen en luisteren. Zie je het plaatje voor je?

Guus Essers met zijn quartet (kwartet) had er zin in en wist met zijn jazzy klanken een perfecte sfeer te creëren. De harde en de zachte kern van trouwe luisteraars, de rollende brigade en veel mensen die langs kwamen en even bleven hangen, je zag ze genieten.

Het was de laatste zondag van het seizoen en wat een perfecte afsluiting. Dit wordt een herinnering die gekoesterd gaat worden.

Allemaal gaven ze het bestuur een dik applaus voor deze perfect ge(re)organiseerde middag en dan mag je stralen natuurlijk. Want Guus c.s. was de invalband, de oorspronkelijke programmering was verhinderd. Wat een mazzel.

Guus Essers piano/keybord, Andre Jansen op saxofoon, Cees Essers Basgitaar en zang, Jan ter Maat Jr slagwerk. Ook nog op YouTube na te genieten.

En de dames? Die zijn volgend seizoen weer van de partij, met wijn en toast.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?