Feest, muziek en politiek op Apeldoorns Stadsfeest in Gigant

Vrijdag 6 januari 2012

Door Redactie

Marc Driessen

Morgen is het Apeldoorns Stadsfeest in Podium Gigant. Voor de 3e keer op rij wordt het Stadsfeest gehouden om het nieuwe jaar samen met de Apeldoorners in te luiden en flink te vieren. Naast een stukje plezier en vertier is er even een moment voor serieuze zaken.

Wethouders in discussie

Om de Apeldoorners meer in contact te brengen met de Burgemeester en Wethouders van Apeldoorn zullen de meesten van hen aanwezig zijn op het Stadsfeest. Onder leiding van debatleider Saskia Paulissen gaan zij in de Theaterzaal van Gigant in op een aantal zaken die de burgers van Apeldoorn helder wilden zien, maar gaan ze ook in op de plannen en visie voor 2012. Een zeer interessant debat aangezien Apeldoorn nu deze plannen zal moeten gaan uitvoeren onder toezicht van de provincie in een jaar dat economen nog niet veel goeds voorspellen. Hoe denken B&W hierover en wat wilt u van hen weten. Het Stadsfeest biedt u de gelegenheid om dat van dichtbij te mogen waarnemen. Waar zou u het over willen hebben? Doe de poll op onze site en wie weet stellen wij uw vraag!

Feest is fun

Als we met zijn allen de schouders eronder zetten, kan een feest onze saamhorigheid en plezier alleen maar versterken. Lefties Soul Connection is de feestelijke act van de avond die in de popzaal zorgt voor feestelije soul en funk. In het Gigant Café kan heerlijk worden gekeuveld onder het genot van een hapje of drankje.

Goedkoop feestje

Uitgangspunt van de organisatie is dat het feest laagdrempelig wordt verzorgd. Dit jaar wordt er net als in 2011 een kleine toegangsprijs geheven. Met het oog op de bezuinigingen in de culturele sector, bepaalt het publiek zélf hoeveel ze voor deze avond in Gigant over heeft. Kaarten zijn nu nog te koop aan de kassa van Gigant en via www.gigant.nl. In de voorverkoop zijn de kaarten geprijsd vanaf € 5,-. Indien het feest niet is uit verkocht kan men op de avond zelf helemaal naar eigen inzicht de toegangsprijs bepalen, vanaf €0,05.

Geschiedenis Stadsfeest

In 2010 organiseerde Gigant voor het eerst het ‘Officieus’ Stadsfeest. Dit bij uitblijven van het traditionele Stadsfeest van de gemeente. Gigant besloot in het ontstane gat te springen, vanuit de gedachte dat je door ontmoeting op nieuwe ideeën wordt gebracht en er nieuwe mogelijkheden ontstaan, wat natuurlijk hartstikke leuk én belangrijk blijft in deze tijd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek Omnisport

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!