Filatelisten kijken hun ogen uit bij Postex 2015

Donderdag 15 oktober 2015

Door Uitgeverij Stedendriehoek

In de Americahal, Laan van Erica 50 in Apeldoorn, wordt van vrijdag 16 tot en met zondag 18 oktober de postzegelshow Postex 2015 gehouden. Het betreft een jaarlijks terugkerend filatelistisch evenement dat postzegelliefhebbers niet mogen missen. Er zijn prachtige postzegelcollecties te zien en ongeveer vijftig postzegelhandelaren zijn aanwezig met een verkoopstand.

PostNL is er met een stand waar recent uitgegeven postzegels gekocht kunnen worden. Ook de postadministraties van Liechtenstein en Duitsland zijn aanwezig met recente uitgiften. Diverse gespecialiseerde verenigingen en organisaties zijn aanwezig met een promotiestand, zoals de KNBF en het maandblad Filatelie. Ook is er ruim aandacht voor  de jeugdige verzamelaars. Iedere bezoeker krijgt een unieke, gratis postzegel. Iedere honderdste bezoeker ontvangt een NVPH-cadeaubon van €50,-, die op Postex besteed kan worden bij een handelaar die is aangesloten bij de NVPH. Er is gratis wifi beschikbaar.

De Nederlandse Vereniging van Postzegelverzamelaars van het Vorstendom Liechtenstein (NVPVL) viert haar 45-jarig jubileum met een bijzondere tentoonstelling, waarbij ook collecties van een aantal buitenlandse verzamelaars zijn te bezichtigen. De vereniging De Vliegende Hollander viert de 54e Dag van de Aerophilatelie, waarbij enkele mooie collecties worden tentoongesteld. Een grote collectie falsificaten wordt door de Rotterdamse Philatelistenvereniging tentoongesteld.

Met vragen over stempels en afstempelingen, alsmede postzegelboekjes, kan men op zaterdagmiddag bij enkele specialisten terecht. De Dag van de Postzegel wordt gevierd met een bijzondere envelop met speciaal stempel; tevens komt er een speciale postzegel en een prestigeboekje. De dubbeltjeshoek van de NVPV is aanwezig met een groot aantal stockboeken met postzegels van de gehele wereld, gesorteerd op land en thema. Bezoekers kunnen zien hoe op creatieve wijze beschadigde postzegels worden verwerkt in collages, op kaarten etc. De Nederlandse Academie voor Philatelie laat de postgeschiedenis zien tijdens 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden in een grote tentoonstelling. Er zijn ook enkele individuele collecties te bewonderen in het kader van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden.

De openingstijden van Postex 2015 zijn: vrijdag 16 oktober van 10.00 tot 20.00 uur, zaterdag 17 oktober van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 18 oktober van 10.00 tot 16.00 uur. De entreeprijs bedraagt €5,-, jongeren tot en met 17 jaar hebben gratis toegang. Voor iedereen geldt daarnaast gratis entree op vrijdag na 17.00 uur. Voor wie met het openbaar vervoer wil komen: station Apeldoorn De Maten ligt naast de Americahal. Automobilisten kunnen op hun beurt rekenen op voldoende parkeergelegenheid bij de hal. Voor de laatste nieuwtjes, uitgebreide informatie en de plattegrond kan men een kijkje nemen op de website www.postex.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!