Columnistencabaret komt naar Apeldoorn

Zaterdag 10 maart 2012

Door bazbo

Luuk Langereis

Op zondagmiddag 11 maart lezen minstens tien columnisten van de gerenommeerde website FOK! voor uit eigen werk.
Plaats van handeling: Art café Sam Sam in Apeldoorn.

FOK! is een populaire nieuwssite. Naast nieuws, achtergronden en recensies kan men er iedere dag drie tot vier nieuwe columns lezen. Ook bestaat de mogelijkheid om direct te reageren en met de columnisten en andere lezers in discussie te gaan. Zeker tien van de columnisten lezen zondagmiddag hun mooiste, grappigste, ontroerendste, schokkendste of meest actuele columns voor.

‘Het belooft een afwisselend programma te worden,’ vertelt Bas Langereis. Hij is een van de columnisten van FOK! en niet de enige die uit Apeldoorn komt. Ook Judith Velthuizen zal voorlezen. Beide schrijvers dragen overigens ook bij aan Apeldoorn Direct.
‘Iedere columnist heeft zijn eigen stijl en kiest zelf zijn onderwerpen. Dat maakt dat er er echt voor iedereen in het publiek iets van zijn gading zal zijn,’ gaat Langereis verder. ‘En de meeste schrijvers zoeken toch naar hun succesvolste of lolligste stukken en verhalen. Het zal dus een hilarisch middagje worden.’

‘Het is al de zevende keer dat we een dergelijke voorleesvoorstelling organiseren,’ vertelt de schrijver. ‘Omdat de columnisten en de FOK!lezers in het hele land wonen, is het goed om het steeds in een andere locatie te houden. Zo bereiken we iedere keer een nieuw publiek. Overigens is het al wel de tweede keer dat het columnistencabaret in Apeldoorn plaatsvindt. In januari 2010 stonden we hier ook met een hele ploeg. Bijgaande foto is toen genomen.’

De middag start stipt om 16.00 uur in Art café Sam Sam aan de Van Kinsbergenstraat in Apeldoorn. De toegang is gratis. www.fok.nl ; u vindt de columns in de linkerkolom.

Foto columnistencabaret januari 2010: Luuk Langereis
Foto bazbo en Judelief november 2010: Evelien Langereis

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?