Help de bevolking van Oekraïne

Fotograaf Patricia Steur is ‘Looking for clues’

Donderdag 9 november 2017

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Grand Café Salon 1813 heeft bewezen dat het een serieuze kunstgalerie is doordat vele kunstenaars, fotografen en schilders, er exposeerden. In aanwezigheid van fotograaf Patricia Steur wordt komende zondag, 12 november, de expositie over haar werk geopend.

De eigenaren van de Salon, Yvonne van de Elburg en Angela Wolthuis, zijn blij met de expositie. Ze geven aan dat Patricia sinds 1980 een succesvolle en veelzijdige fotograaf is en dat ze altijd zoekt naar de verborgen schoonheid van mensen. Mensen zijn haar passie en ze wil met haar fotografie inspireren. Sinds 1987 is haar werk getoond op vele tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

Dat Patricia veelzijdig is wordt duidelijk door haar gevarieerde werk, van portretten van beroemdheden tot tribale tattoos, van rock & roll tot human interest. In 2005 ontving ze de prestigieuze fotoprijs ‘De Grote Paul’ en er staan negen boeken op haar naam. Het laatste, ‘Portretten van 70-ers’ kwam uit in 2016. Haar boek ‘Dutch Beauty’ werd gepubliceerd in december 2010. Hierin worden krachtige vrouwen uit alle delen van de samenleving geportretteerd. De opbrengsten daarvan gaan naar de Health Promotors South Africa Trust beroemd door bisschop Desmond Tutu en waarvoor Patricia ambassadeur is. Verder werkte ze mee aan meerdere tv programma’s zoals Dream School in 2017 en aan de recente documentaireserie ‘De Verdediging’. Haar fotografie gebruikt ze daarin als communicatiemiddel.

Grande Café Salon 1813 bevindt zich aan de Deventerstraat 13 in Apeldoorn. De opening van de expositie is op zondag 12 november om 15.30 uur (gratis entree). Het werk blijft te zien tot midden januari.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?