Fotoreportage Je suis Charlie, Stadhuis 8 januari 2015

Vrijdag 9 januari 2015

Door Redactie

Gisteravond vond in het stadhuis de bijeenkomst plaats die was georganiseerd door de Gemeente Apeldoorn en De Stentor. Zo’n tweehonderd Apeldoorners waren hier op afgekomen om samen stil te staan bij de gebeurtenissen in Parijs en te praten over de impact die dit heeft op een ieder. 

Burgemeester John Berends en waarnemend hoofdredacteur van De Stentor Rob Krabben spraken tijdens deze bijeenkomst. Burgemeester Berends: “De wereld is in verwarring. De ontwikkelingen boezemen ons angst in. Met elkaar moeten wij er voor zorgen dat ontwikkelingen als deze geen wig drijven tussen de verschillende groepen in de samenleving”.  Rob Krabben: ,”Vrijheid van meningsuiting is geen vanzelfsprekendheid meer. Daarom is het goed dat we nu met zo veel mensen bij elkaar zijn. Dat wij, vrije burgers, beoefenaars en gebruikers van het vrije woord, een signaal afgeven dat we dit niet accepteren, dat we ons deze fundamentele rechten niet af laten nemen.”

Blogger Wilco Westrik was namens Apeldoorn Direct aanwezig en schreef een blog over de avond en ‘Je suis Charlie‘. Bekijk hieronder de fotoreportage gemaakt door JRoberts Germeraad

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Donderdag 8 januari 2015

Door Redactie

© Foter / Martin Pulaski

De gemeente Apeldoorn en het dagblad de Stentor staan vanmiddag om 18.00 uur samen stil bij de terroristische aanslag zoals die gisteren is gepleegd op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs. Bij de aanslag kwamen 12 mensen om het leven.

Burgemeester John Berends spreekt namens de gemeente Apeldoorn. Rob Krabben, lid van de hoofdredactie, zal namens de Stentor het woord voeren. Aansluitend wordt een minuut stilte in acht genomen.

De bijeenkomst wordt gehouden in de burgerzaal van het stadhuis en is voor iedereen toegankelijk.

 

Bron: Gemeente Apeldoorn

Ga jij naar de bijeenkomst in het gemeentehuis?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?