Foto’s van Richard Marks in CODA

Zondag 4 oktober 2015

Door Redactie

Something different: foto’s van Richard Marks in CODA Centrale Bibliotheek

CODA Centrale Bibliotheek presenteert in de maand oktober de foto’s van Richard Marks onder de titel Something different. Het oeuvre van Marks reikt van straatbeeld, portretten, dieren en architectuur tot natuur- en strandfotografie. Opvallend in al deze categorieën is zijn scherpe oog voor detail en structuren. 

Richard Marks is geboren en getogen in Amsterdam. Hij werkte lange tijd in de ICT voor hij de omschakeling naar freelance fotograaf durfde te maken. Achteraf concludeert hij te lang te hebben gewacht. Marks: “Fotografie is voor mij niet alleen werk maar zeker ook een passie. Ik investeer dan ook veel tijd in mijn fotografie en de ontwikkelingen op dat gebied.”

Diversiteit in zijn werk vindt hij niet alleen leuk maar ook belangrijk. Zo kan hij erg genieten van een moment op het strand terwijl hij met zijn camera in de aanslag wacht op het juiste moment. De volgende dag kan het een straatbeeld zijn dat hem boeit. Deze afwisseling tussen het vastleggen van rustige en statisch scenes en steeds veranderende situaties blijft voor hem een uitdaging.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!