Jules Verne zet zich in voor Free A Girl

Vrijdag 5 juni 2015

Door Redactie

Deelnemers aan de Free a Girl actie laten zich 12 uur opsluiten in een hokje van 2 bij 1 meter om de problematiek in India onder de aandacht te brengen. De hokjes staan symbool voor de bordeelhokjes in India, waar jonge meisjes worden vastgehouden en gedwongen zich te prostitueren. Apeldoorn Direct spraken met Murat Yilmaz eigenaar van Jules Verne. Hij doet namens Jules Verne mee aan Free A Girl.

 

 1.Waarom doe je hier aan mee?
We werden benaderd of we hier aan mee wilden doen en omdat het mijn restaurant is vond ik dat ik het zeker moest gaan doen. Het is voor ons zo’n kleine moeite om 12 uur hier te gaan zitten. Terwijl het zo’n grote hulp is voor Free A Girl. Als je ziet wat daar gebeurd met de meisjes, dat is verschrikkelijk. Ik wil ze graag helpen door dit te doen!

 

2. Wat wil je graag bereiken?
De organisatie bestaat nog maar 3 jaar en je ziet nu al dat het steeds bekender word. Ik wil door dit te doen helpen om het nog bekender te maken en meer geld in te zamelen voor de organisatie. En natuurlijk dat door mijn hulp en het ingezamelde geld meer meisje vrij

 

3. Hoelang moet je hier zitten en wat krijg je te eten?
We moeten 12 uur in dit hokje zitten. En in die 12 uur hebben we onbeperkt water en 1 bakje rijst.

 

4. Jullie zitten nu op de ruim 18 duizend euro, welk bedrag hoop je te kunnen bereiken?
Ik hoop dat we de 30 duizend euro kunnen bereiken en ik ben er bijna zeker van dat dat gaat lukken. We hebben afgelopen dinsdag een benefiet feest gegeven en de opbrengst daarvan gaat ook naar free a girl.

 

Wil je meer weten of de Free a Girl actie of wil je een bijdrage leveren bekijk dan de website van Free A  Girl. http://www.freeagirl.nl/

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!