Help de bevolking van Oekraïne

Fuad Hassan: grappen ondersteunen een rond verhaal

Zondag 26 november 2017

Door Pedro Waldenaar

In een redelijke volle zaal in Orpheus begint de toen vijfjarige Fuad met een telefoongesprek met zijn vader, die achter is gebleven in Eritrea. Hij is met zijn moeder en zijn tweejarige broertje onderweg naar Europa. Op de vlucht.

Wat zich ontwikkelt is een indringende show over een jongen die zijn land verlaat, het fantastisch vindt om op reis te gaan, spannend en avontuurlijk en nog niet is doordrongen van het feit dat zijn moeder op de vlucht is en hun vader achterlaat.

Fuad presenteert een rond verhaal, elke scene doet er toe en de grappen ondersteunen zijn verhaal. Hij is een aaibare verteller en vriendelijk voor het publiek. Zijn imitaties van bijvoorbeeld Wilders en Nelson Mandela zijn werkelijk hilarisch.

Fuad vertelt het verhaal van de asielzoeker op een oprechte, emotionele wijze die indruk maakt. Na afloop zie ik hem in de bar staan en roep hem toe: ,,Man, je hebt werkelijk talent’’. Hij moet er onbedaarlijk om lachen.

Op de fiets naar huis blijft zijn slotzin in mijn geheugen hangen: ,,Ik wou dat ik dit verhaal over onze vlucht verzonnen had’’.

Fuad Hassan, Oprheus, 25 november 2017, Pedro Waldenaar

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?