Galerie Ateliers Apeldoorn opent in binnenstad

Vrijdag 8 maart 2024

Door Redactie

In een tijd waarin leegstaande winkelpanden in de Apeldoornse Hoofdstraat de gesprekken domineren, brengt Stichting Ateliers Apeldoorn nieuw leven naar het centrum. De stichting kondigt de opening aan van Galerie Ateliers Apeldoorn op Hoofdstraat 155. Met ruim 100m2 expositieruimte wil de galerie elke zaterdag en zondag bezoekers laten genieten van professionele kunstwerken, met de opening gepland voor de tweede helft van april.

Hart van Apeldoorn

De nieuwe galerie bevindt zich op een gunstige locatie, slechts 60 passen verwijderd van de fietsenstalling aan de Paslaan. Hierdoor wordt de drempel verlaagd voor kunstliefhebbers om de galerie te bezoeken en te genieten van de diverse exposities.

Voor Stichting Ateliers Apeldoorn betekent de opening van de galerie een nieuwe fase. De zoektocht naar een geschikte locatie voor een eigen kunstgalerie duurde lang, na de sluiting van de Loolaan Galerie in 2020. In de tussenliggende jaren werden meer dan 15 exposities en de Open Atelierroute georganiseerd vanuit de leegstaande Teresiakerk. Het succes van deze evenementen inspireerde het bestuur en de deelnemende kunstenaars om een permanente galerie te realiseren.

Samenwerking en uitwisseling

Met Galerie Ateliers Apeldoorn wil de stichting elke drie weken andere kunstenaars een podium bieden. De expositiemogelijkheden reiken verder dan de eigen deelnemers; samenwerking en uitwisseling met andere kunstenaars zijn van harte welkom. De verwachting is dat de ruimte tegen 20 april gereed is voor de eerste expositie, waarbij alle kunstenaars van Ateliers Apeldoorn zullen deelnemen.

Op 11/12, 18/19 en 25/26 mei organiseert de galerie een overzichtstentoonstelling met één werk van elke kunstenaar die deelneemt aan de Open Atelierroute. De route zelf, op zaterdag 25 en zondag 26 mei is een vast evenement in de gemeente. Kunstliefhebbers hebben de mogelijkheid om ateliers te bezoeken, in gesprek te gaan met de kunstenaars en het creatieve proces van dichtbij te ervaren. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!