Gastheren en -vrouwen gezocht voor Cultuur bij je Buur

Vrijdag 19 maart 2021

Door Redactie

Ernst van Rossum

De organisatie van het jaarlijkse evenement Cultuur bij je Buur zoekt Apeldoornse gastheren of -vrouwen die kunst en cultuur waarderen en goed met mensen om kunnen gaan. De optredens zullen op zaterdagmiddag 17 april plaatsvinden via Zoom. Bezoekers kunnen deze optredens gratis bijwonen. De artiesten en het publiek kunnen elkaar horen en zijn zo ook met elkaar verbonden. De host van elk optreden zal de artiest of act introduceren, maar ook regels uitleggen rondom het optreden.

Het jaarlijkse huiskamerfestival van Apeldoorn zal op zaterdag 17 april plaatsvinden. De 8e editie wordt online gehouden, net zoals vorig jaar. In totaal gaan 20 verschillende artiesten via Zoomvergaderingen gratis optreden. Het evenement ziet er dit jaar anders uit, maar de organisatie denkt dat ze met deze oplossing dicht in de buurt kunnen komen van hoe het ‘normaal’ gehouden wordt. “Met het organiseren van digitale huiskamers willen we tegemoet komen aan de wens om iets te doen aan het contact tussen artiest en publiek”, meldt organisator Mari van Helvoort.

Host

Voor elk online optreden wordt er dus een host gezocht. De host kan uitkiezen wie zij willen introduceren; wie als eerste is heeft ook de eerste keuze. De keuze wordt doorgestuurd naar de organisatie en zij leggen contact tussen artiest en host. De host zal samen met de artiest oefenen om alles goed af te stemmen. Tot zaterdag 3 april kunnen geïnteresseerden zich aanmelden via de website van Cultuur bij je Buur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!