Gejuich bij verkiezingsavond Jonge Democraten

Vrijdag 14 september 2012

Door Redactie

JD S3H

Gejuich en applaus stegen afgelopen woensdagavond op in Finnegan’s toen de eerste prognose van de verkiezingsuitslag binnenkwam. De Jonge Democraten Stedendriehoek (JD S3H) keken in de achterzaal van de Ierse pub gezamenlijk naar ‘Herman de schermman’ die de binnengekomen uitslagen op een groot touchscreen toonde. Dat hun partij D66 van tien naar twaalf zetels in de Tweede Kamer ging was reden voor een feestje.

Maar wanneer je aan de aanwezigen zou vragen op wie ze die dag gestemd hadden, zou je echt niet alleen D66 als antwoord krijgen. Er waren jongeren aanwezig met verschillende politieke voorkeuren, zoals PvdA, VVD en PVV. De diversiteit wil de JD S3H er graag inhouden, omdat ze denken dat het uitwisselen van standpunten en ideeën tussen hen juist discussie oplevert.

“Deze avond is onze eerste activiteit,” vertelt Tom Bouwmeester, een van de leden van het bestuur van de JD S3H. “We zijn aan het begin van de zomer voor het eerst bijeengekomen om een nieuwe afdeling van de Jonge Democraten op te zetten. Het idee is om vanaf nu iedere maand een avond te organiseren voor JD’ers uit de Stedendriehoek en andere geïnteresseerden. Op 17 oktober zal Ton Monasso, die op de negentiende plaats stond op de D66-kandidatenlijst, waarschijnlijk naar een van onze activiteiten komen. Met dit soort activiteiten verwachten we langzamerhand onze achterban te activeren. Voor nu zijn we erg blij met de ongeveer twintig mensen die vanavond naar de Finnegan’s zijn gekomen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

D66

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!