Genoeg te doen dit weekend in Apeldoorn

Donderdag 20 september 2012

Door Redactie

Er is dit weekend weer heel veel te doen. Alle activiteiten vind je natuurlijk uitgebreid in onze AGENDA, die ook handig te gebruiken is op je smartphone. In deze rubriek halen we de highlights er voor je uit.

Vrijdag

Het weekend begint spetterend en muzikaal. 23 bands, 9 locaties en een variatie aan muziek, kan je zien en horen tijdens het tweede Popronde festival dat in Apeldoorn wordt gehouden. De Popronde is bedoeld om kennis te maken met bekende en minder bekende talentvolle bands uit Nederland. Het festival is hartstikke gratis, dus kijk en luister!

In de voormalige loods van Real-X aan de Prins Beatrixlaan (bij het spoor) is er vrijdagavond ook weer een Borrelnood. Zien en gezien worden en natuurlijk veel kletsen met vrienden en bekenden uit Apeldoorn.

Lumido gaat het laatste weekend in en dat belooft volgens de organisatie een spetterend eindslot te worden. Op vrijdag zal saxofonist Jeff Straub de romantiek letterlijk leven in blazen met zijn romantische klanken.

Zaterdag

Overdag kunnen de kinderen helemaal losgaan tijdens de Lego Bouwwedstrijd die wordt gehouden bij de Gamma. De iets oudere kinderen, de jeugd van tegenwoordig, kan losgaan op het dansfeest dat ’s avonds in de Heemgaard wordt gehouden: Powered by Peace.

Lumido is deze avond echt voor het laatst. Ook deze avond speelt Jeff Straub zijn saxofoon en is een heuse lasershow het eindschot van dit festival.

De avond staat verder in het teken van nog meer muziek. De band The Gathering bijt het spits af in Gigant, terwijl De Kraamkamer het middennacht overneemt. Tegenover Gigant speelt in het Bluescafé de Cubaanse formatie Anima Mundi.

Als het geen muziek maar film wordt, dan kan je naar de nachtvoorstellingen. Rond middernacht draaien de kaskrakers Savages, Ted en Expendables 2.

Zondag

Mocht je er een dag niet eerder bij hebben kunnen zijn, dan kan je zondag nog naar expositie Niet zien, wel kijken! Een unieke expositie waar je juist de kunst mag aanraken met je handen.

In de namiddag kan je terecht bij het Oktoberfest, “zomaar een feestje” dat wordt georganiseerd door het Nieuws van Apeldoorn. Aparte locatie, dat wel. Namelijk Prinses Beatrixlaan. En anders gewoon naar een middagoptreden in het Bluescafé. Daar speelt Sugar Mama!

Veel meer evenementen en activiteiten vind je in onze AGENDA. Je hoeft je in elk geval in Apeldoorn écht niet te vervelen.

Fijn weekend!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!