Geslaagd ondernemend D-café

Maandag 10 maart 2014

Door D66Apeldoorn

Geslaagd Ondernemend D-café

Iedere maand organiseert D66 Apeldoorn een D-café. Deze keer, op woensdag 5 maart, werden de ondernemers in het zonnetje gezet.

Werkgelegenheidstour
Het D-café vormde de afsluiting van de werkgelegenheidstour die in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen in de Stedendriehoek plaatsvond. Overdag bezochten D66 Tweede Kamerleden met de bus Deventer, Zutphen en ten slotte Apeldoorn. Toen ACEC eenmaal was volgestroomd met ondernemers, openden lijsttrekker Olaf Prinsen en Kees Verhoeven als dagvoorzitter de avond.

Ondernemers aan het woord
Tijdens het panel werden verschillende stellingen voorgelegd aan het publiek. De eerste stelling kwam van Hans Hogeveen, voorzitter van de Bedrijvenkring Apeldoorn: “participatie is een groot risico voor de werkgever”. Er is nog veel onduidelijkheid over de nieuwe Participatiewet, daar was iedereen het over eens. Een aanwezige van Monuta gaf aan goede ervaringen te hebben met het in dienst hebben van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De tweede stelling was afkomstig van Michel Maarseveen, directeur van Paleis het Loo. Volgens hem moet Apeldoorn zich niet promoten als “hoofdstad van de Veluwe”, maar als “Koninklijke stad in het groen”. Dat leverde een levendige discussie op.

Ten slotte kwam Erik Hollander aan het woord. Hij is directeur van het Apeldoorns bedrijf Hollander Techniek. Naar zijn mening moeten de gemeente en ondernemers hun krachten bundelen om de behoefte aan het beroepsonderwijs onderwijs in te vullen. Een ondernemer uit de zaal was het met hem eens: bedrijvigheid moet een brug slaan met het onderwijs. D66 heeft hier een speerpunt van gemaakt in haar verkiezingsprogramma, door uit te spreken Apeldoorn op de kaart te zetten als stagestad.

Eigen ondernemer
Als het aan de Eigen Ondernemer (het zakelijk nieuws in Apeldoorn) ligt, wordt D66 het grootste in Apeldoorn:

D66 en het CDA zouden de meeste betrokkenheid vertonen bij de ondernemers, maar D66 zou zich onderscheiden door voor de koopzondag te pleiten. Afsluitend kan worden gezegd dat het Ondernemend D-café op 5 maart een geslaagde avond was. Olaf Prinsen: “De oude gedachte dat de gemeente Apeldoorn “maakt” gaat niet meer op. We komen alleen verder als we de handen ineen slaan met bedrijven en inwoners. Wat D66 betreft gaan we daarbij uit van wat wel kan, in plaats van wat niet mag!”D66 hoopt zich ook na 2014 samen met de ondernemers te kunnen inzetten voor een aantrekkelijk ondernemersklimaat in Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?