Geslaagde editie ‘Brainstorm Festival’ in Gigant

Donderdag 13 november 2014

Door Ernst van Rossum

Zaterdag 8 november was het weer tijd voor het jaarlijkse Brainstorm festival in de Gigant. Anders dan in voorgaande jaren was het deze keer maar een 1 dag’s festival.

Het festival werd dit jaar ook weer geplaagd door afzeggingen in de laatste maanden voor het festival maar zoals altijd heeft de organisatie met veel kunst en vliegwerk toch de line-up weer compleet gekregen, waarvoor hulde.

Er stonden 5 Nederlandse bands op het podium waarvan ik, zonder de andere bands tekort te doen, Penne Corrida het leukst vond.

Het avondprogramma werd gevuld door drie klasse bands: Gloryhammer ,War of Ages en het uit Israël afkomstig Orphaned Land.

Glorryhammer is een op en top power metal de band. Ze zweepte de zaal op en warmde de boel lekker op voor War Of Ages, Deze band had ik in een vorige editie’s van het Brainstorm festival al eens een keer gezien. Goede performance en kreeg de zaal lekker mee.

Wat ik het mooie vind aan Brainstorm is dat er uit diverse landen publiek komt. Belgen, Fransen, Duitsers, Zweden, Engelsen, een Braziliaan en een Colombiaan. Dat maakt Brainstorm voor Nederlandse begrippen vrij uniek.

De headliner van deze avond was Orphaned Land. Een Israëlische band; hun muziekstijlen zijn een mix van progressieve, death en doommetal, aangevuld met Midden-Oosterse invloeden. Echt een genot om naar te luisteren en te voelen. Jammer vond ik wel dat de 2 laatste bands het moesten doen met beduidend minder publiek. Het was misschien verstandiger geweest om Orphaned Land van 23:00 tot 23:45 te laten spelen, dan hadden zij het publiek langer kunnen vasthouden.

Hopelijk volgend jaar weer twee dagen festival, deze editie vond ik weer geslaagd op naar die van volgend jaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!